L’ajornament de les primàries socialistes a Ontinyent, pactades entre el PSPV i el PSOE perquè Jorge Rodríguez poguera participar-hi per tornar a encapçalar la candidatura electoral local, podria no arribar a ser una solució al problema del partit.

Després que la direcció federal socialista intentara impedir que Jorge Rodríguez es presentara de bell nou com a candidat a la batlia d’Ontinyent, la resistència del PSPV local i comarcal, la d’alguns dirigents com el propi Ximo Puig, i l’avís de Rodríguez d’acudir a les eleccions amb una llista independent van fer que Madrid fera marxa arrere i pactara amb els socialistes valencians un ajornament de les primàries locals fins el 5 de desembre. El tracte era que si en aquell moment l’obertura del sumari en què està immers Rodríguez pel cas Alqueria que el va fer dimitir de la presidència de la Diputació no li canvia la situació judicial, sí que podria presentar-se i es faria el procés de primàries. En canvi, si es revelen actuacions poc ètiques o reprovables vinculades a conductes delictives no podrà fer-ho.

La complicació ara, segons destaquen els diaris Levante-EMV i València Plaza, és que el secret de sumari molt possiblement no s’alçarà fins a finals de desembre, de manera que en la data acordada per a les primàries no es podran saber les acusacions que pesen sobre Jorge Rodríguez. El motiu és el gran volum d’informació que encara cal hi ha pendent d’analitzar per part de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera de la policia espanyola