L’admissió telemàtica de Formació Professional per al curs vinent començarà el 21 de maig

VilaWeb
(Fotografia d'arxiu: Marta Hernández - EP)
Redacció / EP
14.04.2021 - 17:48
Actualització: 14.04.2021 - 19:48

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat el calendari d’admissió i matriculació per al curs 2021-2022 dels nivells de Formació Professional (FP) impartits en els centres sostinguts amb fons públics.

S’hi engloba tant l’FP Bàsica com els cicles de grau mitjà i de grau superior, els programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i l’FP Bàsica de segona oportunitat; aquesta última, dirigida als beneficiaris del Pla d’ocupació juvenil.

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica tant en FP Bàsica com en els cicles de grau mitjà i superior serà del 21 de maig a l’1 de juny. La publicació de l’oferta formativa en tots dos casos es farà el 10 de maig.

En FP Bàsica, les llistes definitives d’admesos es publicaran el 15 de juliol i la matrícula serà del 16 al 22 de juliol. Quant al grau mitjà i superior, el 22 de juliol es publicaran les llistes definitives i la matriculació tindrà lloc del 23 al 30 de juliol.

L’FP Bàsica de segona oportunitat va dirigida a les persones que han abandonat el sistema educatiu sense superar l’ESO i es troben inscrites en el Pla d’ocupació juvenil. La publicació de l’oferta formativa per al nou curs es farà també el 10 de maig, i la presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica restarà oberta del 9 al 14 de juliol i les llistes definitives d’admesos es publicaran el 26 de juliol.

Finalment, el 28 de juny es publicarà l’oferta formativa dels PFCB, i les sol·licituds d’admissió telemàtica per a seguir aquests programes podran presentar-se del 8 al 14 de juliol, mentre que les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 27 de juliol.

Matriculació

La matriculació tant en FP Bàsica de segona oportunitat com en els programes formatius de qualificació bàsica es farà del 2 al 6 de setembre.

El procés d’admissió en els estudis d’FP el fa l’alumnat, o les famílies en el cas que els aspirants siguen menors d’edat, i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació i la determinació del centre educatiu.

Aquest procediment va introduir l’any passat una novetat rellevant, ja que va passar a tramitar-se de manera telemàtica des de telematricula.es i s’ha consolidat com l’opció prioritària per a realitzar aquest tràmit.

Actualització telematricula.es

La Conselleria treballa ara en l’actualització de la web, que inclourà la informació per a fer el procediment d’admissió telemàtic, i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any