El judici contra els quatre encausats per una denúncia de danys i coaccions en les protestes de 2011 contra la construcció d’una línia elèctrica d’alta tensió a la Vall d’Albaida ha quedat vist per a sentència, després de la sessió celebrada aquest dilluns al jutjat número 15 de València.

Després de les declaracions dels acusats, que sempre han negat els fets, i dels treballadors de les empreses adjudicatàries que han presentat per videoconferència el testimoni acusatori, el fiscal manté la petició de les penes. Per la seua banda, l’advocada ha demanat l’absolució per la manca de proves que sostinguen l’acusació, ja que considera que les presentades no tenen consistència, ni tan sols els informes de la Guàrdia Civil.

Al judici hi han acudit una quarantena per persones en suport als quatre encausats, un dels quals ha aprofitat el seu torn d’exposicions per a lamentar que siguen precisament ells els que passen davant un jutge quan només s’han dedicat a defensar el territori, i que s’escapen de l’acció de la justícia els autors dels incendis forestals que van cremar el terreny per on es dissenyà la línia.

Membres de l’Assemblea No a la MAT han estat presents en el judici, per donar suport als acusats. Alguns membres d’aquesta assemblea que ha estat oposant-se a la construcció d’una línia de molt alta tensió al Gironès estan pendents també d’un judici.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]