Centre de Menors de Picassent de la Fundació Antonio Moreno

El projecte de construcció d’un Centre de Menors a Ontinyent per part de la Fundació Antonio Moreno ha trobat reticències entre part dels veïns de les urbanitzacions Helios i Pola, on es preveia d’instal·lar-lo.

La fundació es dedica principalment a la creació de centres i programes destinats a la prevenció i a la integració de persones en risc d’exclusió social, i havia encetat la implantació d’un d’aquests centres a la capital de la Vall d’Albaida.

Davant l’oposició veïnal, l’ajuntament ha sol·licitat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que és qui té la capacitat de donar l’acreditació necessària, una reunió per tractar aquesta qüestió. La petició de la trobada és un acord a què van arribar dilluns representants municipals i de les urbanitzacions.

A la reunió amb conselleria hi assistiran membres de les associacions veïnals de la zona amb els representants de l’ajuntament, que defensa la postura dels veïns segons als quals la ubicació proposada ‘és molt lluny dels objectius plantejats al Pla d’Inclusió, ja que es troba a més de 3 quilòmetres del nucli urbà, cosa que dificultaria que els i les joves puguen integrar-se i fer activitats pròpies d’aquesta franja d’edat’, tal com ha explicat la regidora de Política per a les Persones Sayo Gandia.

La regidora, a més, ha assegurat que l’ajuntament ‘haguera desitjat haver consensuat amb la conselleria un lloc més adequat i fins i tot un altra mena de recurs molt més inclusiu.’