L’Ajuntament d’Ontinyent ofereix un servei de mediació veïnal

  • Se n'encarregaran els agents de la Policia Local

VilaWeb
Redacció
14.09.2015 - 08:44

L’Ajuntament d’Ontinyent ofereix als veïns de la ciutat un Servei de Mediació Veïnal amb el qual es pretén de facilitar la resolució de conflictes de convivència sense la necessitat d’haver d’arribar a la via judicial.

La mediació en aquests casos, que s’haurà de demanar per part d’alguna de les persones involucrades en el conflicte, anirà a càrrec de la Policia Local. Una vegada s’haja presentat la sol·licitud de mediació (instància en pdf), el servei designarà un agent mediador que haurà de ser acceptat per les dues parts i que actuarà ‘sense formalismes i amb el clar objectiu d’arribar a un acord entre les parts’, segons ha explicat la regidora de Seguretat, Tudi Guillem. Des de l’ajuntament han destacat també que l’actuació dels agents serà ‘ràpida, àgil i flexible, subjectant-se als principis de neutralitat, imparcialitat i confidencialitat’.

El servei es podrà prestar quan, com a mínim, una de les dues parts tinga domicili a Ontinyent, el conflicte s’haja originat al terme de la ciutat i la mediació s’hi realitze. El protocol que seguiran els agents encarregats dels casos de mediació marca que els procediments es donaran per acabats quan les parts arriben a un acord o una de les dues renuncie a seguir el procés. Quedaran fora d’aquest servei municipal els assumptes penals, laborals, de consum, familiars o amb les administracions.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any