L’Ajuntament d’Ontinyent prepara la tercera edició del programa Itinerari Viu, inclòs en els Itineraris Integrats, amb l’objectiu de promoure la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social amb un equip multidisciplinari de psicòlegs, treballadores socials i personal tècnic.

Enguany, el programa disposarà d’una subvenció de prop de 134.000 euros cofinançats pel Fons Social Europeu de la Unió Europea i la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat. L’any passat, l’ajuda que va rebre el consistori va ser de 147.000 euros.

La regidora que coordina l’àrea de Polítiques per a les Persones, Paula Soler, ha remarcat que el programa reforça un model d’atenció social ‘que no es limita a l’assistència sinó que treballa des del Departament de Serveis Socials per fomentar l’autonomia de les persones’.

Els beneficiaris d’Itineraris Vius són persones en situació de gran vulnerabilitat, com ara dones amb càrregues familiars, persones amb addiccions, amb discapacitat superior al 60%, o en situació d’atur de llarga durada. També les dones víctimes de la violència de gènere o joves menors de 25 anys sense graduat escolar, entre més.

L’objectiu és incorporar-los al món laboral a través d’accions de formació específica, cursos i tallers, que els ajuden a accedir a l’espai del mercat laboral que més s’ajuste a cada cas.

Segons fonts municipals, en les dues edicions anterior hi han participat més de 200 persones, derivades directament de Serveis Socials, que es van derivar a itineraris formatius segons les seues necessitats.

La regidora ha explicat que que molts dels beneficiaris d’aquest programa reben actualment la renda valenciana d’inclusió o alguna altra ajuda de caràcter social.