L’Ajuntament d’Ontinyent ha licitat per 2.013.750,03 euros les obres de recuperació de les muralles nord i d’accessibilitat al nucli antic de la Vila, a partir del projecte de l’arquitecte Miguel del Rey Aynat.

En un comunicat, el consistori ha recordat que els treballs serviran per a restaurar i valorar les restes de la muralla Nord recuperant la Torre dels Albellons i algun element històric més ‘que s’ha de verificar quan es complete l’estudi arqueològic del conjunt a intervenir’.

També se’n faran d’estabilització de terrenys a la part baixa del carrer de la Trinitat, on es tractarà de recuperar la línia de muralla i ‘verificar l’existència de la Torre de l’Esperó’.

El projecte a desenvolupar inclou la polèmica instal·lació d’un ascensor panoràmic des del solar de l’antiga Fàbrica de Tortosa i Delgado fins al carrer de la Trinitat, entre els números 25 i 26, i la consolidació de les vores de cornisa en ruïna o en precari al voltant del pati de la Casa Barberà del carrer Trinitat i del pati de la Casa de Cultura de la Vila.

A més, s’obrirà un accés públic des del carrer de la Muralla als patis de la Casa Barberà i de la Casa de Cultura de la Vila, se sanejaran les antigues terrasses de cultiu d’horta sota la muralla, en part d’una parcel·la del carrer de la Muralla i zones actualment de parcel·les públiques, i s’estabilitzarà el talús sobre el riu enfront de les parcel·les.

Les propostes es poden presentar fins al 8 de febrer vinent, i les obres, una volta acabat el procés d’adjudicació i contractació, tindran un termini d’execució de setze mesos.

Actuació ‘històrica’

L’actuació sobre aquesta banda del perímetre emmurallat de la ciutat ha estat qualificada d’’històrica’ pel batle, Jorge Rodríguez, ‘tant pel volum de la inversió prevista com per transcendència de l’obra per a la recuperació del patrimoni de la ciutat’.

El projecte ha rebut una subvenció de 982.000 euros, corresponents a l’1,5% cultural del Ministeri de Foment espanyol. La resta anirà a càrrec de fons propis de l’ajuntament.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.