Acaba un curs de noves oportunitats

"Volem agrair l’esforç que ha fet l’alumnat per a seguir les normes en un any tan complicat, donar les gràcies al professorat que s’ha deixat la pell, i a les famílies que han donat suport a les activitats"

AMPA IES l’Estació d’Ontinyent
12.07.2021 - 15:20
Actualització: 12.07.2021 - 17:20
VilaWeb

El curs que ara ha acabat el recordarem com un dels més complicats de la nostra societat els últims temps. La pandèmia ens ha separat físicament i emocionalment amb les seues conseqüències i sense perdre de vista que totes eixes emocions es viuen a flor de pell als instituts, on els joves viuen també part de la vida d’adolescents.

Ha estat un any difícil per als joves i les famílies, però també per al professorat i resta del personal de l’institut, que s’ha deixat la pell a poder funcionar en no massa bones condicions, en un moment ple de canvis constants des de l’àmbit educatiu amb la implantació de les competències i amb un centre que requereix una reforma estructural a les instal·lacions i que esperem que arribe prompte. Amb tot açò, l’equip directiu i el professorat ha lluitat per a poder fer el nombre més gran de classes presencials.

Per a l’AMPA de l’IES l’Estació també ens ha sigut complicat de poder portar avant la nostra missió, però no ens hem volgut quedar arrere i no hem deixat d’organitzar activitats. Enguany hem tingut una subvenció de la Conselleria d’Educació de 2.284 euros, que a través de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent ens ha facilitat de poder dur avant diverses activitats extraescolars i la compra de material per fer-les. Entre més, vam poder adquirir 220 mantaescola i material esportiu per als equips de futbet que tenim a l’institut. Per altra banda, en col·laboració amb el centre, es va engegar el projecte de mediació “Mediem” per a formar l’alumnat i el professorat en la resolució de conflictes. Però també hem volgut mantenir les activitats que ja fèiem, com el concurs de pastissos, actualitzant-ne l’organització i fent-lo més virtual. També han estat virtuals enguany les graduacions, tot i que en col·laboració amb l’institut, l’AMPA ho ha fet possible fent-se càrrec de les despeses. En el curs ha esta complicat de fer xerrades, però no hem volgut perdre l’oportunitat de provar noves formes de relacionar-se amb les famílies i vam organitzar, conjuntament amb la psicòloga Ana Clemente Cortés, la xerrada “Solucionar o acompanyar?” per a donar eines de com acompanyar emocionalment els adolescents, encara que des del centre se’ns va advertir de la necessitat d’encetar el treball per la situació que la pandèmia estava provocant.

Per altra banda, com la resta d’anys, l’AMPA hem ajudat a costejar el viatge de final de curs del grup de 4t d’ESO, que ha estat més curt i més a prop del que haurien volgut els alumnes. Finalment, no volem oblidar-nos del projecte de patis actius que hem encetat i que malgrat estar en un nivell inicial, ha tingut bona acollida, amb la compra de les bales de palla que han facilitat fer alguna classe a l’aire lliure.

L’AMPA de l’IES l’Estació d’Ontinyent volem agrair l’esforç que ha fet l’alumnat per a seguir les normes en un any tan complicat, donar les gràcies al professorat que s’ha deixat la pell, i a les famílies que han donat suport a les activitats. I no volem perdre l’oportunitat en este resum per a encoratjar-les a participar activament i en la mesura de les possibilitats de cadascuna en la nostra associació per tal de seguir treballant en la millora de l’educació de les nostres filles i fills, fent així comunitat educativa.

Ens trobem el curs que ve. Bones vacances!!

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes