L’analfabetisme de Retail Banking-Bankia

  • «Retail Banking-Bankia s'uneix a l'analfabetisme dels qui han elaborat la pàgina web de la Casa Reial espanyola, que també, irracionalment, posa dues versions com si foren diferents (en valencià i en català) de la nostra llengua.»

Josep Miquel Bausset
03.10.2020 - 18:30
VilaWeb

No entraré a parlar de la trajectòria financera de Bankia i l’actual fusió (o absorció) amb Caixa Bank. Ni tampoc sobre la sentència que absol els Srs. Rato i Olivas i més membres d’aquesta entitat financera. Només vull recordar als directius de Retail Banking-Bankia, el ridícul i la irracionalitat (a més de l’analfabetisme) que mostra la pàgina web oficial

Si vostès busquen a Google Retail Banking-Bankia, podran observar que els directius d’aquesta entitat financera fan el ridícul quan posen quatre versions del que mostra la pàgina: la versió en castellà, en anglès, en valencià i en català. Curiosament no posen cap versió ni en murcià, ni en andalús, ni en extremeny. 

Els directius de Retail Banking-Bankia s’han cobert de glòria, ja que a la seua pàgina web diferencien ‘dues llengües’ que totes les universitats del món consideren una de sola. Els qui han manat fer aquesta pàgina no deuen haver passat de primària, ja que separar dues llengües que és una de sola és una mostra més de l’analfabetisme d’aquestes persones secessionistes (equivalents als negacionistes en el cas de la covid-19), que neguen un fet demostrat per la romanística de tot el món, com és la unitat de la llengua que parlem valencians, catalans, balears i andorrans, a més dels aragonesos de la Franja. 

No he volgut perdre el temps comparant les paraules ‘diferents’ que hi ha entre la versió valenciana i la catalana. Només queda patent que els dirigents que han manat fer aquesta pàgina són uns absoluts analfabets, que haurien de tornar a primària per a estudiar llengua i per a aprendre que les variants lingüístiques d’un mateix idioma no fa que siguen llengües diferents, com no ho són el castellà que es parla a Sevilla del castellà que es parla a Bogotà o el que es parla a Santiago de Xile.

Només espere que la fusió o absorció de Bankia i CaixaBank, igualment faça fusionar la seua nova pàgina web el valencià i el català en una única versió, per tal d’evitar que l’entitat continue fent el ridícul. Si no ho fan, aquesta pàgina i els seus responsables, a més de ser considerats uns analfabets, també caldrà que facen versions de la mateixa web en andalús, murcià, extremeny, argentí, bolivià…

Retail Banking-Bankia s’uneix a l’analfabetisme dels qui han elaborat la pàgina web de la Casa Reial espanyola, que també, irracionalment, posa dues versions com si foren diferents (en valencià i en català) de la nostra llengua. I això que al seu màxim ‘directiu’ li diuen el preparao. Però curiosament (i supose que per a no fer el ridícul), la web de la monarquia espanyola no posa els discursos del rei en andalús, ni en murcià, ni en extremeny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any