La Colla Ecologista l’Arrel ha presentat al Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent quatre projectes perquè aquest organisme els tinga en compte a l’hora de destinar la partida econòmica de què disposa de 19.000 euros.

Aquests projectes, elaborats per membres i simpatitzants de l’entitat són:

Sensibilització ambiental. Pretén fomentar la corresponsabilitat ciutadana en la preservació i millora de l’entorn. Es pretén fomentar i promoure nous hàbits i valors ambientals entre la ciutadania a través de campanyes en reducció de residus, reducció d’ús de vehicles amb motor de combustió, activitats en centres educatius i respecte a l’entorn i convivència cívica.

Estudi sobre la situació de mamífers en perill a Ontinyent. Té la finalitat de determinar la presència i situació d’algunes espècies concretes de mamífers en perill o vulnerables. La transformació del territori, el canvi climàtic i més situacions demanen estudis de referència, de caràcter científic, que determinen on som, cap a on hem d’anar i com ho hem de fer per tal preservar la biodiversitat del nostre territori. Una tasca local que pot ajudar al conjunt global.

Creació d’un bosc autòcton dins l’àrea urbana o zones degradades. Aprofitant les mesures que s’estan duent a terme al llit del riu, caldria determinar quines àrees degradades o adaptables són les adequades per a regenerar bosc autòcton, el qual té unes finalitats i beneficis: creació o recuperació d’àrees, autosuficiència en el seu creixement i manteniment, que passen a ser espais didàctics i són una inversió en salut.

Campanya ‘Ciutadà exemplar’. Aconseguir a partir d’una aplicació informàtica i tota la informació que el ciutadà necessite, una mena de repte personal. L’objectiu és que el ciutadà millore els hàbits de reduir, reutilitzar i reciclar, i estiga motivat per fer un ‘reset’ i recuperar uns hàbits que, desgraciadament, en alguns casos s’estan perdent pel poc retorn que té el ciutadà.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.