Divendres passat es va presentar a Alcoi la renovació de l’acord territorial signat l’any passat pels ajuntaments d’Ontinyent, Ibi i Alcoi, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC.

L’acord significà durant el primer any de funcionament la creació d’un pla experimental d’inserció laboral, el qual ha permés 147 insercions tal com han informat des de l’Ajuntament d’Ontinyent, a més d’un estudi de diagnòstic sobre la necessitat de disposar d’una FP especialitzada en indústria ‘per atendre la demanda existent de personal qualificat’.

La renovació de l’acord, que se situa en l’àrea de predomini industrial de les Comarques Centrals, contempla una nova edició del projecte experimental de formació, innovació i indústria amb una subvenció de 180.000 euros del SERVEF. Les línies d’actuació previstes en els polígons industrials seran la potenciació de la comunicació entre agents empresarials, socials i ajuntaments per analitzar i proposar un model de FP adaptat a l’entorn; la promoció de la formació personalitzada; el disseny i desenvolupament d’eines d’informació; i l’impuls i difusió de les possibilitats de la ‘indústria 4.0’ adaptada al territori.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb