Dissabte 29 de juny arribarà a Albaida el programa Arts Volant de la Diputació de València, amb la representació de l’òpera Bastià i Bastiana, de Mozart, gràcies al conveni de col·laboració entre l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i el Palau dels Arts. La representació serà a les 22.30, a la plaça Major.

A més de la representació musical, el mateix dissabte a les 12.30 i a la sala Valcaneda, es podrà gaudir de l’obra de titelles ‘Amadeu i el somni nusical, i de 10.00 a 14 el Museu Internacional de Titelles oferirà una jornada de portes obertes.

El projecte, que passarà per nou municipis més, persegueix de fer visible el món de l’òpera i dinamitzar i descentralitzar la cultura, a més de contribuir a la vertebració del territori.

Òpera sobre un camió-escenari


Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural per fer arribar l’òpera, un bé cultural reconegut com a patrimoni de la humanitat, a qualsevol racó de la geografia valenciana.

Inspirada en la companyia de teatre La Barraca, de Federico García Lorca, que va representar obres de teatre clàssic en més de 70 pobles al començament dels anys 30, Les Arts ha creat la seua pròpia companyia itinerant que viatja en un gran camió adaptat per transformar-se en un escenari mòbil capaç d’acollir una funció d’òpera en directe.