La segona edició de Les Arts Volant portarà l’òpera ‘Bastià i Bastiana’, de Mozart, a dos municipis de la comarca aquest estiu amb l’objectiu d’atraure nous públics que puguen viure el seu primer ‘bateig operístic’, descentralitzar la cultura i ‘llevar a l’òpera l’etiqueta d’elitista’. Enguany, la campanya passarà en total per catorze pobles i sis barris de València.

La iniciativa que va arrencar fa poc més d’un any va permetre de construir un escenari portàtil capaç de plegar-se sobre si mateix i traslladar-se en camió de transport i de suport escènic a un nou emplaçament. Si en l’edició anterior va arribar a 10 localitats i quatre barris de la capital, el projecte s’amplia ara a nous espais.

La representació arribarà el 30 de juny a Llutxent i el 20 de juliol a l’Olleria.

Enguany es manté l’obra amb què va néixer, ‘Bastià i Bastiana’, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park. El muntatge, realitzat per l’equip de Les Arts, és una producció de Davide Livermore, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

Inspirat en la companyia de teatre La Barraca de Federico García Lorca, que va representar obres de teatre clàssic en més de 70 pobles en els anys 30, Les Arts ha creat la seua pròpia companyia itinerant d’òpera, ‘Les Arts Volant’ amb el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. L’any passat, la campanya va dur les representacions a Montaverner, en el cas de la nostra comarca.