Les crítiques a la gestió del regidor de Festes de Benigànim vénen de lluny

VilaWeb
Redacció
12.09.2015 - 00:07

La gestió dels equips de govern municipal del PP de Benigànim de les darreres legislatures estan sent objecte de denúncies i investigacions que en els últims dies s’han anat acumulant. D’una banda la justícia ja investiga per ordre de la Fiscalia unes despeses enormes en consum de telèfons mòbils, de vegades relacionat amb continguts eròtics segons la informació de la pròpia Fiscalia. També s’ha denunciat ara, per part del govern local actual, el possible pagament de factures corresponents a obres i serveis no realitzats.

Un altre dels escàndols que corre per la localitat aquests dies és el d’un presumpte desviament de diners dels festers del Crist a una ‘caixa B’ que gestionaria el regidor de Festes, Andrés Moscardó. Segons publicava el diari El Mundo aquest mateix divendres, el regidor que s’encarregava de gestionar els diners recaptats pels festers, hauria reconegut haver desviat 17.543 euros ‘per a pagar despeses no oficials de l’Ajuntament’, però no hauria aportat cap documentació ni justificació. A aquesta caixa B hi haurien anat a parar també les ajudes públiques destinades a les festes, en principi per a ‘pagar despeses no oficials i gups musicals’, però segons la informació d’El Mundo aquests conceptes han estat facturats i pagats de manera ordinària, per la qual cosa es dedueix que s’han pagat dues vegades o els diners han estat desviats.

El regidor hauria reconegut que aquesta manera de treballar era una pràctica habitual de feia anys. El cas és que, si bé ha estat ara quan familiars dels festers han presentat denúncies per irregularitats en la gestió dels diners recaptats pels festers, els dubtes sobre la gestió i els comptes en les festes no són nous. Per exemple, l’any 2012 ja hi va haver malestar entre els pares dels joves que aquell any formaven part dels festers del Crist. Tal com ho explicava el portal Beniànim.info, ‘Entre les famílies dels festers es té la sensació que sols  són “recaptadors” de diners [la regidoria de Festes] i que després qui decideix què fer d’aquests diners és el regidor. El qual a més de ser el qui pren les decisions, no dóna cap explicació ni de quants diners s’han recaptat ni en què s’han de gastar’.

Segons aquest digital, les queixes no anaven més enllà perquè els joves i les famílies no volien entrar en polèmiques o no s’hi atrevien, però al capdavall ’sempre queda una série de dubtes sobre la gestió que es fa des de la Regidoria de Festes’ i demanava que el pressupost ‘fóra públic i ttansparent’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any