L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut aquest dijous el conveni que haurà d’aprovar el ple i ratificar la Conselleria d’Habitatge per tal de poder aplicar el Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Ministeri de Foment espanyol a què es va adherir la ciutat el mes d’octubre passat. Aquest programa facilitarà subvencions a 55 habitatges del nucli històric, en concret a la Vila i al Centre Històric-Raval.

El programa aportarà inversions de fins a 3,14 milions d’euros entre les tres administracions (Ajuntament, Generalitat i govern espanyol), que serviran per a subvencionar fins al 48,66% del cost de les obres que en siguen beneficiàries. Les ajudes seran compatibles amb altres que tinga vigents el consistori.

Rebeca Torró, jaime perisLa directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha lliurat al regidor coordinador de Territori d’Ontinyent, Jaime Peris, el conveni que desenvolupa el document d’adhesió signat l’octubre passat pel batle, Jorge Rodríguez; el director general d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment espanyol, Juan Van Halen; i el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, Alberto Sanchis. L’acord contempla la rehabilitació de 35 habitatges i l’edificació de 20 que en substituiran uns d’existents amb un alt grau de deteriorament.

Imports de les ajudes

Les quantitats màximes a què es podrà optar en aquestes ajudes serà de 9.000 euros per part de conselleria, 15.000 per l’ajuntament i 11.000 del ministeri espanyol en el cas de les rehabilitacions. Quant a les obres de nova planta, els imports màxims que aportaran conselleria i ajuntament són els mateixos (9.000 i 15.000), mentre que el ministeri posarà fins a 30.000 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.