Les retribucions de l’equip de govern d’Ontinyent i personal de confiança s’incrementen d’un 21%

  • L'augment més important és el salari del cap de gabinet que ara cobrarà 44.000 euros, un 55% més

VilaWeb
Redacció
30.06.2019 - 18:38
Actualització: 30.06.2019 - 20:38

Després que es fera pública l’estructura del govern local d’Ontinyent, el ple municipal d’aquesta setmana n’ha aprovat l’organització concreta, i les retribucions que correspondran als regidors i al personal de confiança del batle, amb un import total que significarà un increment del 15% respecte de la legislatura anterior.

Del càlcul de la mitjana, però, queda prou per damunt la retribució destinada al cap de gabinet de Jorge Rodríguez, Ricard Gallego, qui cobrarà 44.480 euros, un 55% més dels 28.600 que tenia assignats fins que va anar a la Diputació amb el batle. També Rodríguez tindrà un augment important, ja que passarà a cobrar 48.583 euros, un 21% més dels aprovats en la legislatura passada.

Amb aquests imports, s’han acordat també els destinats al cap de premsa, a la secretaria i a la secretaria adjunta de la batlia, amb 29.175 euros en cadascun dels tres casos.

Amb Rodríguez, seran tres els regidors -tots tres homes- que tindran dedicació exclusiva: Joan Sanchis, Manuel Cuesta i Pablo Úbeda, amb una assignació econòmica de 44.480,76 euros anuals, més de 7.000 euros superior a la dels quatre anys passats.

Les retribucions per als dos regidors que tindran dedicació parcial, Àlex Borrell i Óscar Borrell, s’ha incrementat d’un 20%, que cobraran 22.240 euros anuals cadascun.

Quant a les retribucions per assistències als plens, seran de 120 euros, igual com per a acudir a les comissions informatives i a la junta de regidors. Les assistències a les quatre juntes de govern mensual es pagaran a 80 euros cadascuna.

Organització municipal

En el ple es va aprovar la distribució de les tinències de batlia, que són per aquest ordre per a Natalia Enguix, Joan Sanchis, Sayo Gandia, Óscar Borrell, Àngels Muñoz, Àlex Borrell i Paula Soler, que alhora formaran part amb Rodríguez de la Junta de Govern Local. Natalia Enguix, amb Jorge Rodríguez, seran els representants en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

També es van crear la Comissió Informativa d’Assumptes Interns; la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Municipals i la Comissió de Comptes, totes tres formades per set representants de La Vall Ens Uneix, un del PP i un de Compromís.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any