Les Societats Musicals valencianes són, des d’ahir, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, una declaració aprovada ahir pel Consell de Ministres espanyol.

La declaració recull que les societats musicals “conformen un extraordinari fenomen associatiu present en el territori de la Comunitat Valenciana, qye generen espais de relació intergeneracional”.

Segons el govern espanyol, les bandes de música, els centres educatius i les Societats Musicals que les sustenten “representen una aportació importantíssima al món rural, atés que suposen una porta oberta a la cultura, l’educació i la creativitat per a població”, i remarca que la música és “la seua màxima expressió, diversitat i grau de desenvolupament”.

També destaca que el “creixent protagonisme” de les dones és “un dels principals canvis que millor il·lustra el procés d’adaptació per a afermar la perspectiva de gènere”.

Al País Valencià hi ha registrades 550 Societats Musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, més de 200.000 socis, 600 centres educatius (400 escoles de música i 170 escoles d’educands i 30 centres autoritzats), la qual cosa representa més de 5.000 professors.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.