L’Ajuntament de Bocairent ha organitzat per a dimecres 30 de maig a les 20.00 una sessió pública perquè els veïns de la localitat coneguen de mà dels autors les tres propostes presentades al concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament.

Les tres propostes que s’hi exposaran són les tres que s’han presentat, avalades pel jurat que les va estudiar, i que passaran a votació popular del 31 de maig al 15 de juny. La sessió de presentació es farà a la sala Joan de Joanes.

Segons han informat des del consistori, el jurat va sol·licitar que en l’exposició pública es puntualitzen qüestions relatives a l’enllumenat, a la circulació i a la protecció de la font central. Quant a la valoració dels projectes, de l’anomenat ‘Tissatge’ el jurat en va destacar de manera positiva la inclusió de mobiliari urbà, la reorganització del trànsit i l’ampliació de l’espai públic, mentre que assenyalà com a debilitat la diferenciació entre la trama del trànsit i la de vianants. De la proposta ‘Lienzo’ remarcà positivament l’eliminació de barreres arquitectòniques i la dotació de serveis resulten, per contra, la delimitació de la terrassa enfront de l’Ajuntament era la part negativa la valoració. Per últim, de ‘Bekirent’s Roots’ es valora el joc de formes geomètriques i l’ampliació de part de les voreres; en canvi, la dimensió dels espais i l’’excessiva’ zona d’aparcaments i el seu efecte de barrera visual resten atractiu.

El jurat, presidit per la regidora de Turisme, Noelia Vañó, està format per l’arquitecte municipal, Pablo Vicente Martín; l’enginyer tècnic municipal, Jordi Terol; l’arquitecte tècnic de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicente Sanz; el cap d’estudis d’arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant, Ángel Benigno González; Mireia Morató, com a representant de l’Associació Veïnal del Barri Medieval; i Catalina Gómez, com a presidenta de l’Associació d’Hostaleria i de Turisme de Bocairent. L’arquitecta tècnica Maite Tortosa n’és la secretària.

Acta de valoració del jurat

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.