L’escola d’Aielo de Malferit entra en el programa Erasmus+ amb un projecte sobre plurilingüisme i la importància de la biblioteca escolar

VilaWeb
Redacció
19.09.2019 - 16:56
Actualització: 19.09.2019 - 18:56

L’escola pública Sant Josep de Calassanç d’Aielo de Malferit comença el curs amb la bona notícia de la participació en el programa europeu Erasmus+ (2014-2020), al qual havia presentat el projecte Llegint Europa: el plurilingüisme, la biblioteca de centre promotora de projectes i la connexió amb l’entorn, a desenvolupar durant aquest curs i el que ve.

En la convocatòria del programa han participat 834 centres de tot Europa, d’entre els que se’n van seleccionar finalment 505, un dels quals el d’Aielo de Malferit. 

Dotze docents del centre es dedicaran a desenvolupar el projecte, que disposarà de 24.658 euros provinents de fons europeus, amb el qual pretenen millorar les competències professionals mitjançant la realització de cursos de formació i períodes d’observació de bones pràctiques educatives en centres de Portugal, Itàlia, Lituània, Irlanda i Dinamarca. Aquestes activitats han de servir per a compartir experiències amb altres docents europeus per a plantejar reptes comuns, com ara l’aprenentatge i el tractament de llengües estrangeres, l’aproximació de l’escola al medi i a la natura i la dinamització de la biblioteca escolar. 

Alicia Revert, directora de l’escola i coordinadora del projecte, s’ha mostrat confiada  ‘en l’alt grau d’èxit d’aquest nou projecte que repercutirà en la millora de les nostres pràctiques educatives i que ens permetrà  de continuar avançant cap a la internacionalització educativa del nostre centre.’ El centre ja havia participat en dos projectes europeus Comenius, en els períodes 2007-2009 i 2011-2013.

Erasmus+ (2014-2020) és el programa integrat de la Unió Europea en els àmbits de l’educació i la formació, joventut i esport, que ofereix oportunitats per a totes les persones i en tots els sectors educatius (Educació Escolar, Formació Professional, Educació Superior i Educació de Persones Adultes). A l’estat espanyol, el programa el gestiona el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any