L’eutanàsia que respecta la vida

  • "Tot i això, sempre serà una gran sort per a les persones no haver de veure’s obligades a recórrer a la petició de la pràctica de l’últim recurs que tenen des d’ara mateix a l’abast, l’eutanàsia."

Ximo Urenya
18.03.2021 - 16:18
Actualització: 18.03.2021 - 17:18
VilaWeb

Viure lligat permanent ment a un llit, patint un dolor insuportable i sense cap esperança que la medicina et cure, això no és vida. Per això l’eutanàsia no té res a veure amb la vida, amb les persones que tenen bones o regulars condicions vitals. Eutanàsia ve del grec euthanasia, “bona mort” o “mort dolça”. És, doncs, la mort sense dolor, provocada a les persones, que lliurement i voluntàriament la demanen quan pateixen una malaltia irremeiable.

Fins ara hi havia al món cinc estats on l’eutanàsia activa estava legalitzada: els Països Baixos, Bèlgica, Luxemburg, el Canadà i Colòmbia. Ara n’hi ha un més: l’estat espanyol. Felicitats! N’hi ha altres on s’accepta només l’eutanàsia passiva: Alemanya, Àustria, Suècia, Noruega, Dinamarca i Finlàndia.

Només em sap greu per aquelles persones que, tot i el patiment, no puguen ni demanar per a elles una mort digna sense dolor, i no podran beneficiar-se de l’eutanàsia si la família no ho permet, per les raons que vulguen donar.

Recorde aquella cançó que diu La vida ens dóna penes/ Ja el nàixer és un gran plor/ La vida pot ser eixe plor, però ara les coses estan canviant i la ciència ens ajuda a poder evitar aquelles penes innecessàries, aquells naixements traumàtics i aquella vida que ja no té per què ser un permanent suplici.

Tot i això, sempre serà una gran sort per a les persones no haver de veure’s obligades a recórrer a la petició de la pràctica de l’últim recurs que tenen des d’ara mateix a l’abast, l’eutanàsia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem