Benigànim va ser la seu, l’any 2014, del 4t Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, una iniciativa de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) que enguany havia previst de celebrar la cinquena edició d’aquestes trobades a Castelló de Rugat, però que a causa de la pandèmia de Covid-19 ha decidit d’ajornar-lo a l’any que ve.

Després dels que es van fer a Aielo de Malferit (1996), Ontinyent (2004), l’Olleria (2010) i a Benigànim, l’IEVA tenia previst de fer aquest 2020 el que havia de ser el cinqué congrés d’estudis comarcals, en la preparació del qual fa mesos que ha estat treballant una comissió organitzadora, formada per persones de Castelló de Rugat, membres de l’IEVA i representants de l’ajuntament.

Tot i que les gestions i preparatius es troben ja molt avançat, la mateixa comissió i la junta directiva de l’IEVA han decidit d’ajornar la convocatòria, prevista per als dies 6 i 7 de novembre vinents, a l’any que ve, sense data concreta. Les incerteses relatives a les possibilitats organitzatives i d’assistència en la data prevista, i la impossibilitat pràcticament assegurada de fer en condicions els actes pre-congressuals que sempre acompanyen aquests congressos han impulsat l’entitat a deixar per a l’any 2021 la celebració del congrés.

Premi d’Investigació i TFG

No és l’única activitat de l’IEVA afectada per les mesures derivades pel decret d’alarma del govern espanyol, i per les condicions de seguretat que encara impliquen una tornada lenta a una mínima normalitat. Tot i això, l’associació manté actius els dos premis convocats enguany.

D’una banda, el 13é Premi d’Investigació La Vall d’Albaida, una beca amb caràcter biennal creada per a  ajudar a la realització d’estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a un millor coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i de la seua interrelació amb l’exterior. En aquest cas, el termini de presentació inicial, que s’havia fixat en relació amb les dates congressuals, s’ha allargat fins al 15 de novembre de 2020. L’altre premi, el 2n Premi de Treball Final de Grau continua amb el termini inicial de presentació de treballs, que és el 18 de setembre de 2020.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.