L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha lliurat a la Generalitat un informe sobre els incendis forestals produïts a mitjans del mes de juny passat, entre els quals el declarat a Terrateig que va afectar també el terme de Llocnou de Sant Jeroni.

El document quantifica en 20 les hectàrees cremades per aquest incendi, 13 de les quals de terreny forestal estratègic. A més va afectar 2.948 abres de cultiu agrícola, sobretot cítrics, i instal·lacions de reg (2.651 metres lineals i 300 de la conducció d’aigua potable).

L’estudi s’ha elaborat en col·laboració amb els ajuntaments afectats pels incendis dels dies 15, 16 i 17 de juny a Terrateig, Carcaixent, Bolbait i Benifairó de les Valls i que arribaren a estendre’s a un total de quinze municipis, amb una superfície cremada total de 3.964 hectàrees. L’incendi més devastador va ser el de Carcaixent, on s’ho calcinaren 2.291 hectàrees.

L’informe rebut per la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta de les Emergències de la Generalitat recull la superfície afectada, els danys de les infraestructures i béns públics i les instaŀ·lacions i infraestructures agràries, a més dels danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estaven coberts pel sistema d’assegurances. Ara els tècnics de la Generalitat avaluaran l’estimació presentada per a establir el pressupost que es destinarà a aquests municipis amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.