El projecte de pressupost de la Generalitat per a 2019 preveu inversions a Ontinyent que superen els 7’3 milions d’euros, una quantitat que duplica la del 2018 en incloure la corresponent a l’inici de la construcció de l’hospital nou.

Els comptes de 2018 assignaven a la capital de la Vall d’Albaida 3,7 milions. Ara, les inversions incloses en el projecte de pressupostos són de 3 milions, als quals cal afegir la partida més important, de 4.256.000 euros per al nou centre hospitalari.

Per partides, hi ha consignats 1.400.000 euros per a centres educatius del Pla Edificant; 800.000 per a la renovació urbana al barri de la Vila; 363.420 per a la residència de discapacitats psíquics i l’equipament corresponent; 210.000 per al pla ARRU de regeneració urbana; 200.000 per als tràmits de construcció del nou edifici de Justícia; i 105.080 euros per als nous accessos a la ciutat per l’avinguda de Torrefiel.

El batle, Jorge Rodríguez, considera que en tractar-se de la xifra més elevada de tota la legislatura, ‘es constata que el govern valencià manté la sensibilitat dels últims anys a les demandes que fem des d’Ontinyent, i no sols això, sinó que fem un altre pas, i amb diners, cap a la consecució de les demandes històriques de la nostra ciutat’.

Rodríguez, a més, ha destacat les ajudes ordinàries no recollides en aquestes xifres, com el milió d’euros per al manteniment del Centre Ocupacional i el Centre de Dia de Discapacitats. El batle s’ha referit expressament al president Ximo Puig per agrair-li ‘la sensibilitat vers una ciutat com Ontinyent tants anys oblidada pels successius governs del Partit Popular’. Rodríguez ha fet extensiu l’agraïment als ‘diferents consellers i conselleres’ que ho han fet possible i ha afirmat que ara ‘queda seguir treballant junts per seguir duent avant els projectes que van estar bloquejats durant anys, que la ciutat reclamava i que per fi estan fent-se realitat.’