El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha augmentat els ajuts destinats a les obres de millora i modernització dels polígons industrials el 2017, de manera que la Generalitat assumirà el 100% del cost de les actuacions que fins ara es repartia amb els ajuntament.

Per això, en un comunicat, Climent ha confiat que les partides que els consistoris havien reservat per a aquesta finalitat es mantinguen com a inversions per a la millora de les infraestructures industrials als polígons. En el nostre cas, els municipis beneficiats amb aquests ajuts són Ontinyent, Aielo de Malferit, Benissoda, Montaverner, Agullent, Bocairent, Castelló de Rugat, Albaida, Alfarrasí, l’Olleria, la Pobla del Duc, Atzeneta d’Albaida, el Palomar i Benigànim.

La quantitat total destinada en 2017 a les actuacions de millora és de 23,7 milions d’euros, davant els 16.480.000 d’euros pressupostats inicialment. En 2017 s’han beneficiat 73 polígons i àrees industrials del Baix Segura, el Comtat, l’Alcoià, el Baix Maestrat, els Ports, l’Alt Maestrat, la Safor i la Vall d’Albaida.

Fins ara l’IVACE pagava un percentatge de les obres i la resta anava a càrrec de cada ajuntament. Després de produir-se diversos increments pressupostaris, l’IVACE subvencionarà al 100% les obres, sense que això comporte cap despesa per als ajuntaments.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha manifestat que la Conselleria espera que el pressupost que els ajuntaments havien de destinar en 2017 a aquestes ‘obres de millora i a l’àmbit de la indústria i que ara no utilitzaran, es puga seguir invertint en la indústria i en els polígons industrials per continuar apostant per un sector que dóna estabilitat, dignifica els llocs de treball i genera cohesió social’.

Per a Climent, aquest augment de les ajudes al 100% ‘consolida l’aposta decidida de la Conselleria d’Economia Sostenible pels sectors productius i per la reindustrialització’. Així mateix, ha assenyalat que aquesta ordre d’ajudes ‘publicada per primera vegada en la història de la democràcia actual és un clar exemple del nostre compromís per la millora de la qualitat i serveis dels polígons industrials’.

El titular d’Economia ha assegurat que l’ordre d’ajudes per millorar els polígons i àrees empresarials tindrà la continuïtat amb caràcter plurianual en els exercicis 2018-2019 i hi podran optar un total de 26 comarques i 380 municipis. ‘El nostre objectiu és vertebrar el territori des de la vessant de la indústria i beneficiar el major nombre de polígons’, ha explicat i ha avançat que s’espera poder disposar de prop de 50 milions d’euros per a aquesta ordre d’ajudes ‘i arribar també a percentatges importants’, ha agregat.

‘En molts polígons es fa necessària una modernització per fer-los més accessibles i per això des de l’IVACE posem a disposició dels ajuntaments aquesta ordre també en els exercicis 2018-1019 per fer possible la millora dels polígons que redundarà també en les empreses i els seus treballadors’, ha continuat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.