L’IVAJ destina 101.100 euros a la Mancomunitat en ajudes de la línea de suport a la Xarxa jove

VilaWeb
Redacció / EP
02.06.2020 - 15:15
Actualització: 02.06.2020 - 17:15

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha destinat 101.100 euros a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, de la línia de ‘Suport a la Xarxa Jove’ per a la contractació de professionals de joventut. En total, s’hi han destinat 2.113.200 euros a 36 mancomunitats del País Valencià, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La mesura suposa un increment del 85,66% respecte a la dotació atorgada en 2019, que va ser d’1.201.500 euros, amb la voluntat de ‘desenvolupar, integrar i coordinar més eficientment les polítiques públiques de la Comunitat Valenciana que incideixen en la població jove’.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que ‘l’objectiu d’aquesta línia de subvencions a mancomunitats és donar assistència als municipis de menys de cinc mil habitants per a complementar i arribar a totes els municipis’.

Així mateix, ha recordat que ‘2020 és l’any de la incorporació a la Xarxa Jove dels 91 municipis amb una població de 5.000 a 20.000 habitants, amb personal tècnic i especialitzat que escolte i acompanye la gent jove en tots els seus projectes’.

El Pla concertat de joventut 2019 – 2023 de municipalització de les polítiques integrals de joventut, aprovat pel Consell Rector de l’IVAJ el 2018, establia atorgar de subvencions perquè les entitats locals contracten o nomenen professionals de joventut, del grup A i B per a l’any 2020.

Coordinació i participació

Les activitats genèriques a realitzar per les persones contractades o nomenades seran les de facilitar el contacte i la coordinació entre els responsables de les regidories competents en matèria de joventut i el personal tècnic de joventut de l’àrea geogràfica, per a la creació de xarxes o el funcionament de les ja existents i informar de les activitats, recursos, serveis, programes i convocatòries de la Generalitat que puguen ser d’interés per als joves.

També faran costat al personal tècnic dels municipis que formen part de la mancomunitat en el disseny, elaboració i avaluació de plans de joventut, en la realització i difusió de campanyes informatives i educatives, i en la programació d’activitats d’oci educatiu per a joves.

D’altra banda contribuiran al treball dels diferents serveis de la Generalitat en l’àrea geogràfica, en tots els programes, activitats i campanyes dirigides a joves i adolescents, o que els afecten, amb l’objectiu d’aconseguir la coordinació entre totes les entitats que actuen en el territori.

Els contractats tindran funcions de coordinació, d’informació juvenil i de promoció de programes com el Pla Jove, Educació en la Participació, realitzant un programa de foment de la participació en instituts d’Educació Secundària, centres juvenils, associacionisme i grups de joves, Consells de Joventut, Oci Educatiu, Voluntariat, Educació en valors, Carnet Jove i informació juvenil i bones pràctiques de joventut en l’àmbit local.

A més, els contractats o nomenats hauran d’assistir a les reunions de coordinació, les sessions o cursos de formació i les activitats de difusió a les quals siga convocada per l’IVAJ.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any