06.03.2018 - 19:36
|
Actualització: 06.03.2018 - 20:36
La Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha celebrat aquest dimarts una sessió de treball a Llutxent, una reunió que respon a un compromís adquirit en la visita que el batle de la localitat, Pep Estornell, va fer en gener passat a la seu de la institució.
Estornell es va entrevistar el 31 de gener passat amb el secretari executiu del CVC, Jesús Huguet, i amb la vocal i secretària de la Comissió de Llegat Històric i Artístic, Glòria Marcos, amb la voluntat de sensibilitzar l’entitat sobre la necessitat d’agilitzar els tràmits per donar una funcionalitat al Monestir del Corpus Christi, una de les joies arquitectòniques valencianes.
A la sessió d’aquest dimarts hi han assistit Jesús Huguet i Glòria Marcos, a més del president de la comissió, Ricardo Bellveser, i els vocals Vicente Ferrero, José M. Lozano, Francisco Pérez,Vicente González, i Enric Lluch.
Després de la reunió, acompanyats per la regidora de Cultura, Amparo Blas, la guia
turística, Miriam Estornell, i el batle, els membre de la Comissió de Llegat Històric i Artístic han visitat edificis emblemàtics de Llutxent. Segons ha explicat el batle a VilaWeb, la visita ‘ha causat molt bona impressió entre els membres de la comissió els quals s’han compromés a elaborar un informe al respecte per elevar-lo directament al Consell Valencià de Cultura’. Els vocals responsables de l’àrea arquitectònica han reconegut especialment
la rellevància monumental del monestir, i s’han manifestat partidaris de l’estudi previ de viabilitat dels projectes de futur suggerits per l’ajuntament que està realitzant un equip d’arquitectes contractat per la Diputació de València, propietària de l’edifici.
A més, ha especificat Estornell, el secretari del CVC ha considerat molt interessant la proposta de declaració dels forns de calç com a Bé de Rellevància Local presentada per l’Ajuntament de Llutxent, i ha confirmat que farà arribar un escrit d’aprovació de
la iniciativa.