L’ús obligatori de la màscara es manté en el campus universitari

  • La Universitat de València és l'única valenciana que manté la mesura

VilaWeb
Redacció
28.04.2022 - 18:00

La tornada a les aules després de Pasqua tenia com a atractiu recuperar un punt més de normalitat amb la desaparició de l’ús obligatori de les màscares. Però això no passa a tot arreu dels centres formatius de la comarca, ja que a la Universitat de València (UV) continua sent obligat de dur-les, i, per tant, al campus d’Ontinyent.

La universitat ha establert l’ús de la màscara en els espais tancats i compartits com a mesura preventiva per a “afavorir la protecció adequada i homogènia de l’estudiantat i del personal”, malgrat que ha deixat de ser obligatori en espais interiors des del 20 d’abril, excepte en determinats ambients com els centres hospitalaris.

En una resolució datada a 22 d’abril remesa a la comunitat universitària, el Vice-rectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la UV estableix les noves normes d’ús de màscara “com a mesura de protecció en les instal·lacions de la Universitat de València”.

La resolució es fonamenta en “l’autonomia universitària, constitucionalment reconeguda, desenvolupada per la Llei d’Universitats i pels nostres estatuts, i a l’autonomia d’actuació per part del Ministeri de Sanitat, i sobre la base de la recomanació efectuada per la sectorial CRUE Sostenibilitat de continuar usant la màscara en espais tancats on no es puga garantir una distància interpersonal mínima i s’haja de romandre durant temps prolongats”.

L’àmbit d’aplicació de la resolució comprén les activitats acadèmiques i no acadèmiques dels estudiants i del personal de la universitat. De la mateixa manera, inclou els treballadors d’empreses externes que facen la seua faena en l’entitat acadèmica i als usuaris de les activitats organitzades per la universitat.

La decisió de la UV, l’única universitat valenciana que ha resolt de fer obligatòria la màscara, no ha estat gens ben rebuda pels representants dels estudiants, que reclamen que aquest element siga només d’ús recomanat i han assegurat que no es descarta una vaga com a mesura de pressió.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any