L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) ha convocat per a divendres 24 de març, a Carrícola, el sopar de l’entitat, en què anualment es reuneixen socis i amics de l’associació cultural comarcal.

L’activitat, a més de la trobada en si, serveix per donar detalls de les línies principals de les iniciatives previstes per a l’any, i a més és el moment en què l’IEVA lliura el seu premi Fer Comarca, un guardó anual amb què testimonia i agraeix el treball que persones i entitats fan en favor de la cultura de la Vall d’Albaida.

En aquesta ocasió, el premi el rebrà la professora M. Carmen Agulló. Professora de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de València, especialitzada en l’educació durant la Segona República i el franquisme, autora de nombrosos treballs d’investigació en aquests camps, fou també la primera presidenta de l’entitat que li reconeix tot aquest bagatge, el compromís constant en la reivindicació i dignificació del paper de la dona en la societat, i la implicació fervent en la divulgació i promoció de la nostra comarca. Una escultura de l’artista albaidí Josep Sanjuan és el guardó que acredita aquest premi.

El sopar, a l’Hotel-Restaurant, serà a les 21.30 h. Per a qui hi vulga assistir, cal fer un ingrés (20 euros) al compte ES46 20456101983000245523 abans del dia 22 d’aquest mes de març. A més, s’ha de confirmar l’assistència al telèfon 670965692.

 

Entrevista a Carmen Agulló: ‘Durant el franquisme, la tasca de les mestres republicanes va ser silenciada i denigrada’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]