Made in Ontinyent

  • «En un moment en què la pandèmia redefineix la nostra societat, les administracions tenim la responsabilitat d’impulsar mesures que protegisquen la nostra indústria i la nostra gent.»

Joan Sanchis Cambra
25.05.2020 - 17:33
Actualització: 25.05.2020 - 19:33
VilaWeb

Si hi ha alguna cosa que ha evidenciat la pandèmia de la Covid-19 és la necessitat de disposar de determinats sectors estratègics per no haver d’acudir a mercats externs per a proveir-nos de material bàsic, com ara màscares, bates o equips de protecció individual. Aquesta crisi és l’oportunitat perfecta per a relocalitzar la nostra indústria, impulsar noves línies de negoci que òbriguen una nova línia de treball a les nostres empreses. Des del govern de Jorge Rodríguez i Ateval s’ha impulsat un clúster sanitari que permetrà a les empreses del tèxtil i afins reorientar la seua producció i que el tèxtil sanitari es convertisca en una nova línia d’activitat.

Donar suport a aquest clúster és donar suport a la nostra indústria, és garantir la prosperitat de les nostres empreses i el manteniment dels llocs de faena. La Covid-19 ha demostrat que no podem dependre de tercers països perquè quan comprem productes a la Xina, la nostra indústria es queda parada i els nostres veïns i veïnes es queden sense faena. El que en un principi és més barat acaba sent molt més car perquè cal pagar ajudes a empreses, subsidis o prestacions a la gent que es queda en l’atur i, a més, desapareix un important volum d’activitat econòmica que també es tradueix en una minva dels ingressos de l’estat. En un moment en què la pandèmia redefineix la nostra societat, les administracions tenim la responsabilitat d’impulsar mesures que protegisquen la nostra indústria i la nostra gent. Per aquesta raó, des de La Vall ens Uneix hem proposat que la Diputació de València done suport de manera efectiva al nou Clúster Tèxtil Sanitari i Afins a través de mesures concretes com a inici d’un diàleg per part de la Diputació amb els representants d’Ateval per a participar i ajudar en el desenvolupament d’aquest clúster industrial amb els instruments econòmics i financers pertinents.

És en els moments més durs quan els polítics hem d’estar a l’altura de les circumstàncies perquè és, precisament, quan la ciutadania, les nostres empreses i els autònoms i autònomes més ens necessiten. Els ajuntaments són, a més, l’administració més pròxima i, per tant, la primera a donar resposta i atendre les demandes del seu veïnat. Per això, des de La Vall ens Uneix hem proposat a la Diputació que es permeta als ajuntaments de destinar els seus superàvits a la lluita contra la Covid-19. Al cap i a la fi, eixe superàvit és el resultat d’un esforç que la nostra ciutadania ha realitzat.

La ciutadania no necessita grans proclames, ni grans discursos polítics, necessita acció. Necessita fets que ajuden a solucionar els seus problemes i així evitar una crisi econòmica i social sense precedents.

En aquesta nova realitat a la qual ens enfrontem, des de La Vall d’Albaida Ens Uneix treballarem incansablement per a impulsar mesures concretes que ens ajuden a protegir la nostra indústria i la nostra gent, ja que és l’única manera de garantir un futur pròsper a la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any