Manifest de l’Assemblea Veïnal contra la Planta de Tractament de Residus Animals

Assemblea Veïnal contra la Planta de Residus Animals de la Pobla del Duc
10.01.2016 - 12:12
Actualització: 10.01.2016 - 13:12
VilaWeb

Des de l’Assemblea Veïnal contra la Planta de Residus Animals volem obrir un diàleg públic i transparent amb el Consell, òrgan competent en matèria d’infraestructures, per tal que prenga les mesures oportunes per garantir la paralització total, incondicional i definitiva del projecte que es pretén ubicar al terme municipal de la Pobla del Duc.

L’oposició a aquest projecte per part del veïnat de la Vall ha sigut ferma i majoritària. En el seu moment es van presentar prop de 3.000 al·legacions i es van recollir més de 4.000 signatures contra la instal·lació. Durant mesos s’ha investigat el projecte, difonent tota la informació pertinent entre els pobles potencialment afectats, analitzant les nefastes conseqüències que tindria sobre el territori la posada en funcionament, així com destapant totes les irregularitats del procés. S’han anat esgotant totes les vies legals, especialment per part dels ajuntaments d’Otos, la Pobla i Ontinyent, així com de la Unió de Llauradors i la Colla Ecologista l’Arrel. Ha quedat palès el rebuig de tota la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, aprovada en ple per unanimitat. No s’ha estalviat en mobilitzacions: assemblees, manifestacions, perolades, concentracions, talls de carretera, jornades, xerrades, concerts, taules redones, produccions audiovisuals, etc. Tot plegat ha deixat ben palés el rebuig total dels habitants de la Vall enfront d’aquesta infraestructura.

Mentre els partits que avui estan al Consell han estat a l’oposició, n’hem rebut mostres de suport a la nostra causa. Era d’ells la Proposició no de Llei que van presentar a les Corts per exigir a l’anterior Consell, precisament, que paralitzaren la construcció de la Planta. No podem oblidar les paraules que les autoritats actuals, tant el President de la Generalitat, com el de les Corts Valencianes, ens van dirigir, comprometent-se a paralitzar la instal·lació projectada. Ara és el moment de demostrar que totes aquelles promeses poden fer-se realitat i garantir als veïns i veïnes de la Vall d’Albaida la possibilitat d’un futur sense Planta.

Però en compte d’això, el que ens trobem ara és que aquestes promeses no estan complint-se i que la Vall d’Albaida queda abandonada a la seua sort.

Per tots aquests motius hem considerat escaient fer-vos arribar aquesta carta, així com fer-la pública, ja que ara més que mai, és el moment d’acabar amb aquesta barbaritat. Des de l’Assemblea no hem abandonat la nostra activitat, i seguim amb inquietud la falta de bones notícies en relació al fet que tant ens preocupa. L’únic que tenim clar és que mentre no es tinga la seguretat que el projecte no seguirà endavant, les protestes continuaran.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any