Foto: Laura Flamarich · traselescenario.wordpress.com

La temporada de primavera comença a l’Institut Valencià de Cultura amb la dansa com a protagonista i aquest cap de setmana arribaran dos espectacles als teatres Principal i Rialto: en el primer el Ballet Flamenco d’Andalusia presenta el seu últim espectacle, acabat d’estrenar al Festival de Jerez ‘Aquel Silverio’, i al Rialto serà la companyia Eva Bertomeu Dansa amb el seu últim espectacle ‘El buit ple’.

La programació inclou l’actuació els dies 7 i 8 d’abril de La Veronal, la companyia dirigida per l’ontinyentí Marcos Morau que presenta l’espectacle ‘Voronia’ al teatre El Musical, que enguany s’uneix a Dansa València amb una de les companyies més presents i reconegudes en el circuit europeu. Marcos Morau va rebre el Premio Nacional de Danza el 2013.

El cap de setmana anterior, del 30 de març al 2 d’abril, serà el Ballet de la Generalitat que posarà en escena ‘El cant del cos’ al teatre Rialto, tot això com a avançament del que es podrà veure la primera setmana de abril al festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. La programació oferirà al públic les propostes coreogràfiques més representatives del panorama estatal.

D’altra banda, el teatre Rialto acollirà la plataforma d’internacionalització de la dansa valenciana, ‘Missió Inversa’, organitzada per AVED (Associació Valenciana d’Empreses de Dansa), amb la col·laboració de CulturArts, l’IVACE i la SGAE, amb la qual es busca el impuls internacional de les companyies valencianes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]