Martínez Dalmau destaca que la Generalitat invertirà 13 milions en vuit anys per a regenerar la Vila i el Raval d’Ontinyent

  • El vice-president segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha visitat aquest dimecres les obres que s’hi fan

VilaWeb
Redacció / EP
20.11.2019 - 17:34
Actualització: 20.11.2019 - 18:34

El vice-president segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat aquest dimecres les obres que es fan dins l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric del Raval d’Ontinyent, i ha destacat que s’hi invertiran 13 milions en vuit anys.

Martínez Dalmau ha assegurat que Ontinyent és un ‘municipi modèlic’ i que això explica ‘el suport ferm de la Generalitat’ a la localitat. Els 13 milions d’euros que s’invertiran suposaran ‘la transformació del poble mitjançant la col·laboració institucional’, ha informat la Generalitat en un comunicat.

En la visita, al vice-president l’han acompanyat el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i regidors locals, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, Alberto Aznar.

L’ARRU de la Vila i El Raval s’inclou en el Pla Estatal de Foment de lloguer d’habitatges, rehabilitació d’edificis i regeneració i renovació urbanes. El cost total de les actuacions representa una inversió de 2.263.928 euros, aportats per la Generalitat, el Consistori d’Ontinyent, l’estat i els particulars. La subvenció establida per a l’exercici 2019 és de 684.916 euros, dels quals el Ministeri de Foment espanyol aporta 474.816 euros i la Generalitat, 210.000 euros.

Les obres consisteixen en l’edificació de sis habitatges amb qualificació energètica tipus B, en substitució d’unes altres enderrocades prèviament a la Vila i el centre històric-Raval per trobar-se en un estat de deterioració elevat. D’aquesta manera, l’actuació contempla les obres de demolició, construcció de nous habitatges i la reurbanització necessària, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió.

A més, inclou la rehabilitació de 74 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat dels immobles.

D’altra banda, recentment també s’ha aprovat el desenvolupament d’un altre ARRU a Ontinyent, amb una inversió d’1.971.000 euros, 1.620.000 dels quals els aporta el Ministeri de Foment, i 351.000 la Generalitat.

Les actuacions es faran en immobles dels barris de la Vila i Poble Nou-Raval, en aquest cas en habitatges situats a les zones de Sant Antoni i el sud-est de Sant Domingo. L’ajuda permetrà fer treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en 42.

Situació després de la DANA

En la reunió mantinguda entre els representants de la Generalitat i l’Ajuntament s’ha analitzat el Pla de regeneració i emergència per habitatges després de l’episodi de gota freda del setembre passat.

Martínez Dalmau ha recordat que la primera visita que va fer a Ontinyent com a vice-president segon va ser després del pas de la DANA, quan els representants municipals van demanar de declarar l’emergència per habitatges. ‘Això ja s’ha fet i hem posat a disposició de l’Ajuntament 24 cases a partir del conveni amb CriteriaCaixa per a la gent que tinga necessitat d’accedir a un sostre i que tinga dificultats per a fer-lo’.

També ha explicat que ’s’han rehabilitat habitatges del parc públic de la Generalitat a Ontinyent, de manera que aquest municipi i uns altres de la comarca es beneficiaran de les mesures adoptades en el marc de la postemergència’. Finalment, s’ha compromés a continuar treballant per aquest municipi i a buscar una solució als problemes d’inundacions a la Cantereria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any