Marzà anuncia que els centres podran planificar una tornada a escola progressiva entre el 7 i l’11 de setembre

  • En una reunió amb el Fòrum Educatiu Valencià s'ha tractat el mecanisme específic per a garantir una coordinació àgil i efectiva entre els centres educatius i els centres de salut

VilaWeb
Redacció
28.08.2020 - 17:19
Actualització: 28.08.2020 - 19:19

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el secretari d’Educació, Miquel Soler, han repassat les mesures de seguretat i higiene per al curs amb Fòrum Educatiu Valencià, conformat pels representants de la conselleria, els sindicats de l’ensenyament, els representants de mares i pares, les patronals de l’ensenyament concertat, les associacions de directores i directors i els representants de l’alumnat.

En aquest espai de diàleg i posada en comú entre tota la comunitat educativa s’han repassat totes les mesures de seguretat, protecció i higiene determinades per al començament de curs d’ençà de fa setmanes i concretades en l’augment de professorat, la reducció d’alumnes per aula, l’establiment de grups de convivència estables i de grups d’alumnes amb distància interpersonal d’un metre i mig, les mesures d’higiene, la desinfecció dels centres educatius, la senyalística dels espais comuns del centre, el menjador escolar, el transport escolar, les mesures per al pati i l’establiment de l’espai covid-19 a cada centre educatiu.

També s’ha tractat el mecanisme específic per a garantir una coordinació àgil i efectiva entre els centres educatius i els centres de salut en cas de detectar contagis i s’ha explicitat l’adaptabilitat dels plans marcats a l’evolució de la pandèmia amb la incorporació per determinació de les autoritats sanitàries de la mesura de reforç d’obligatorietat de dur mascareta per part del professorat, el personal dels centres i l’alumnat a partir de sis anys a tots els espais educatius.

Sobre el retorn progressiu, el conseller Marzà ha apuntat que ‘considerem que és una mesura molt apropiada, ho hem parlat totes i tots i creiem convenient que aquells centres educatius que necessiten fer un inici de curs amb l’entrada progressiva de l’alumnat entre el 7 i l’11 de setembre, que tinguen aquesta flexibilitat i adaptabilitat a les seues circumstàncies’.

‘És una mesura perquè en aquells casos que ho decidisquen tinguen les condicions òptimes per a fer pedagogia tant a l’alumnat com a les famílies sobre les dinàmiques de protecció i higiene als centres educatius’, ha explicitat el conseller Marzà.

Per la seua banda, el secretari d’Educació Miquel Soler ha afegit que ‘els directors i directores dels centres educatius, les organitzacions sindicals i les famílies consideren adequada aquesta decisió’.

‘És per això que els centres tenen total autonomia per a organitzar el retorn a classe en el tram de dies del 7 a l’11 de setembre. Uns decidiran que tot l’alumnat vaja a classe des del dia 7, perquè les seues circumstàncies són favorables, com puga ser un centre menut o un CRA; i uns altres triaran d’entrar per grups o etapes educatives, a poc a poc, perquè consideren que és millor per al seu context’.

‘Pel que fa al control de la temperatura del professorat, l’alumnat i el personal dels centres educatius, les autoritats sanitàries han explicitat que és molt important dur el control abans d’eixir de casa, ja que és un indicatiu de possible simptomatologia compatible amb la covid-19’.

‘Tots estem per a actuar amb la màxima prudència, i si tenen febra no han d’acudir al centre educatiu i han de contactar amb el seu centre de salut pel bé de tots’, ha explicat Miquel Soler.

A part del control de temperatura que es farà a casa, els centres educatius disposaran de material per si cal prendre la temperatura en horari escolar i activar el protocol de coordinació amb el centre de salut de referència si és necessari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any