Entrades sense filaes, màscares i menys públic per a la represa dels Moros i Cristians

  • La Conselleria de Sanitat ha comunicat les normes i recomanacions per la celebració de les festes

VilaWeb
Redacció / EP
14.09.2021 - 11:28
Actualització: 14.09.2021 - 13:28

La Conselleria de Sanitat ha comunicat les normes i recomanacions per la celebració de Moros i Cristians, que inclouen màscara obligatòria en totes les celebracions, files de quatre o cinc components segons es puga mantenir la distància la seguretat i seients assignats per a les ambaixades.

Totes les demarcacions de l’espai on es facen les activitats estaran senyalitzades amb normes i recomanacions per a la prevenció del coronavirus i hi haurà una figura de coordinador covid en cada organització o, si no n’hi ha, recomana que s’haja explicat prèviament la normativa a seguir i una altra persona s’encarregue de la supervisió del compliment de les mesures.

L’ús de les zones d’activitat es restringirà als festers i es reduiran les visites en la mesura que siga possible. Sanitat recomana que les activitats es facen a l’aire lliure en espais delimitats i, en cas de fer ús de carpes, que siguen sense laterals. Si aquesta instal·lació tinguera més de dos laterals, es considerarà activitat en interior i s’aplicaran les normes sanitàries corresponent.

Totes les activitats hauran de tindre inscripció prèvia d’assistents. Els dinars, esmorzars o sopars es faran preferentment a l’aire lliure i assumiran la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració –inclòs el nombre de comensals per taula, màxim 10 persones en exteriors, distància
entre taules i la limitació d’aforament d’interiors establida per a l’hostaleria–.

Igual que en les recents festes de Falles, s’establiran grups estables a les taules, preferentment del mateix nucli familiar o d’un màxim de dos nuclis familiars, a totes
les activitats. No es podrà fer ús de la barra per a consumir. L’horari de finalització d’aquestes activitats serà l’establit per a hostaleria i restauració.

En les entrades, dianes, actes d’arcabusseria, ofrena i altres desfilades, els organitzadors asseguraran les normes de distanciament social i ús de màscara fins i tot en l’exterior. L’organització serà en batalló, no es trencaran les files, que sempre compliran la norma d’1,5 metres entre participants i serà cada fila de quatre o cinc components adults en el cas que l’ample del carrer permeta de mantenir la seguretat entre festers i cinc components infantils com a màxim.

Tots els actes hauran d’organitzar-se evitant les aglomeracions, de manera que s’establiran els itineraris que ho garantisquen, i que s’hauran de modificar en qualsevol moment per a complir amb aquesta finalitat. En tot cas es tractarà de reduir al màxim la presència de públic o limitar la participació als festers que formen part de la desfilada i porten indumentària festera.

Els músics se situaran almenys a dos metres dels festers participants i també entre ells se separaran a dos metres.

Els punts de reunió previs a l’acte i l’horari de desfilada estaran predeterminats i transmesos als responsables de l’organització per a evitar aglomeracions de participants.

Les ambaixades es faran establint seients assignats, amb un seient de distància en la mateixa fila en cas de seients fixos o complint amb la distància interpersonal d’1,5 metres si no hi ha seients fixos, excepte convivents.

Hi haurà una distància de seguretat de dos metres com a mínim entre el públic i participants, que hauran d’usar màscara a excepció de l’oradora que mantindrà també distància de mínim dos metres amb la resta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any