La Casa de Cultura d’Ontinyent acollirà a partir del 26 d’octubre vinent l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, produïda per la Diputació de València i que mostra més d’un centenar d’obres d’art pertanyents al patrimoni d’aquesta institució, algunes dels quals no s’han exposat mai. Entre més, n’hi ha de Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure i l’Equip Crònica.

L’exposició és una iniciativa que pretén d’acostar el patrimoni artístic de la Diputació a les comarques. La mostra és fruit de del treball de selecció i investigació dels tècnics de la Universitat de València, dirigits pel comissari de la exposició, Rafael Gil, qui ha destacat la decisió del projecte ‘d’arribar als valencians amb més dificultat per accedir a aquestes obres, en compte de la comoditat d’haver-les exposat en qualsevol museu de València’.

‘Memòria de la modernitat’ compta amb cinc eixos que són alhora espais expositius: els pensionats de la Diputació, entre els quals Sorolla i Pinazo; els paisatges i retrats, molts d’ells desconeguts pels experts; les dones artistes, que evidencien la modernitat de la institució; la identitat valenciana i un apartat molt especial que defineix la mostra, de la tradició a l’avantguarda.

L’exposició es podrà visitar fins a la primavera de 2019 de manera gratuïta, i va acompanyada d’activitats paral·leles, dins el programa ‘La Diputació a les comarques’. Ontinyent acollirà també de manera paral·lela ‘Coneix la Diputació’, en què s’explica la història i el funcionament de la corporació, amb panells gràfics que completen el treball didàctic i divulgatiu iniciat amb el ‘Quadern de la Dipu’ i el Catàleg de Serveis. A més, es faran, visites guiades, trobades amb artistes, taules rodones i tallers didàctics.

Abans d’arribar a la capital de la Vall d’Albaida, ha passat per Requena, Alzira i Gandia, amb més de 40.000 visites.