El llibre es va presentar el mes de juny passat al Col·legi Major Rector Peset de València. Fotografia: alfonselmagnanim.net

El Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis d’Ontinyent presentarà dimarts vinent, 4 de desembre a les 18.30, el llibre de l’ontinyentí Miquel A. Múrcia i Cambra Josep Melcior Gomis i la cançó lírica de saló, publicat per la Institució Alfons el Magnànim.

En l’acte intervindran, a més de l’autor, Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim, Ruth Revert Lledó, professora de Cant i cap del Departament de Veu del conservatori, i alumnes del centre interpretaran algunes cançons del compositor.

L’obra és un estudi crític, i recupera més de trenta cançons d’un dels autors més desconeguts del primer romanticisme musical europeu i que ha començat a ser reivindicat de fa pocs anys a la seua ciutat natal.

El treball, amb pròleg de l’especialista en òpera Francisco Carlos Bueno Camejo, presenta, a més de les dades biogràfiques més significatives de Gomis, un estudi i partitures de cançons en una publicació que permet d’interpretar novament la seua música i que ja ha despertat l’interès de diversos grups d’intèrprets internacionals.

Miquel A. Múrcia, destacat compositor de música electrònica, és autor de la tesi doctoral Josep Melcior Gomis 1791-1836. Possibilitats de resistència i transgressió en la biografia d’un compositor valencià. Estudi de la seua obra creativa, i també relacionat amb Gomis és co-autor amb David Palmer i Paqui Constant del conte Melcioret vol ser music, publicat per Edicions 96.