Aquest divendres s’escau el Dia Internacional dels Museus, i amb motiu d’aquesta celebració museus i col·leccions de la comarca faran jornades especials de visites i activitats commemoratives.

El mateix divendres 18, el Moli Fariner d’Agullent oferirà una visita guiada que inclourà una consumició per a la ruta de les tapes i l’actuació de jazz de Solidos Quartet a la nit. També divendres, el Museu de les Artesanies d’Atzeneta serà obert de 18.00 a 20.00, i a Castelló de Rugat es podrà visitar el museu Evarist Navarro de Castelló de Rugat de 17.00 a 20.00. A més,  el Museu Internacional de Titelles d’Albaida inaugurarà, a les 20.00, les exposicions ‘AfricaHugs: l’altra mirada d’Àfrica’ i ‘Titelles africans: Dogon, Bembe i Bozo’.

A Ontinyent la ‘Ruta dels Museus i col·leccions museogràfiques’ recorrerà diumenge dia 20 el Museu Arqueològic MAOVA; el Museu Fester, la col·lecció del Museu Tèxtil del palau de la Vila, on es podran visitar també els elements dels Gegants i Cabets. El recorregut servirà també per conèixer l’edifici i el barri de la Vila.

D’altra banda, dissabte i diumenge seguiran oferint-se les visites al Museu Obert Biodivers de Carrícola i a la ruta guiada pels rellotges de sol d’Otos, a més de la col·lecció d’Antoni Miró.

També tots dos dies seran oberts a Bocairent el monestir rupestre del segle XVI; les covetes dels Moros i la cava de Sant Blai; les covetes del Colomer i la plaça de Bous, que enguany celebra els 175 anys; i els museus arqueològic, fester, d’oficis, d’Antonio Ferri, paleontològic i parroquial.