L’Ajuntament d’Ontinyent ha incorporat a la web municipal la documentació necessària per a l’adhesió a la campanya ‘Respecta’m: sense un sí, és no’ adreçada a les filaes de Moros i Cristians i establiments d’oci nocturn, com a mesura d’impulsar-la.

Al cap d’un any de posada en marxa la campanya, segons fonts municipals només s’hi han adherit menys de la meitat de les comparses, un 40% de les 24 que hi ha. Quant als establiments, des del consistori asseguren que ‘la xifra suposa encara un percentatge molt reduït’.

A més de facilitar l’accés a la documentació pertinent, Regidoria d’Igualtat i Dona ha informat que intensificarà el treball per sumar-hi adhesions que ve fent-se amb ajuda d’un equip de voluntariat.

L’objectiu principal de la campanya és dotar la població de recursos i coneixements per poder fer front a les agressions sexistes que es puguen produir en espais públics. Entre més mesures, hi ha el ‘Protocol de Barres’, una formació a càrrec de la regidoria que aporta ferramentes específiques en matèria de prevenció d’agressions sexistes a la plantilla dels establiments que lluiran el distintiu ‘Aquest és un espai lliure d’agressions sexistes’.

També s’instal·len en festes i activitats amb molt de públic el ‘Punt Respecta’m’, un espai físic on voluntàries difonen els objectius de la campanya, i recullen a través d’una bústia experiències personals de manera anònima sobre algun tipus d’agressió masclista.