Només el 23% dels contractes nous de direcció i gerència duen nom de dona

  • UGT publica un estudi amb les grans desigualtats de gènere en el mercat laboral

VilaWeb
Redacció
04.03.2021 - 17:14
Actualització: 04.03.2021 - 18:14

Un estudi publicat pel sindicat UGT-PV mostra les desigualtats en els mercats laborals que afecten les dones, a partir de dades recollides per la intercomarcal de la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés.

Les dades es recullen en la publicació 100 xifres, 100 bretxes Inacceptables, que forma part d’una campanya de sensibilització i visibilització de ‘l’intens desavantatge de les dones en el mercat de treball de les nostres comarques’, integrada en les accions que UGT han organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona sota el lema ‘Per què no iguals?’.

S’hi apleguen un seguit d’indicadors que mostren la situació actual de les dones en els àmbits laborals i socials, que confirmen ‘que l’objectiu de la igualtat entre dones i homes queda encara molt lluny de la realitat actual i que, per contra, la desigualtat en perjudici de les dones s’imposa des de qualsevol perspectiva amb què la que mirem el funcionament del mercat de treball’.

El sindicat afirma que la pandèmia ha evidenciat els desequilibris i desigualtats de gènere entre dones i homes i ha posat de manifest importants dèficits de l’estat de benestar i de protecció social.

En el cas de la Vall d’Albaida, les dades recollides en la publicació mostren que la taxa d’activitat de les dones se situa en 7,86 punts percentuals per davall dels homes, ja que la taxa d’activitat femenina és del 70,2%, mentre que la masculina és del 78,06%. En el cas de l’atur, la taxa EPA-GVA per a les dones arriba al 17,54%, 5,38 punts per damunt de la dels homes.

L’afiliació a la seguretat social de dones en el sector industrial és només del 31,28% del total, mentre que són el 71,26% dels contractes a temps parcial en general. A més, els contractes indefinits a treballadores en 2020 va ser del 43,01%.

També és molt significatiu que en el cas de contractes de direcció i gerència, només el 23,26% dels fets en 2020 va ser a dones.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any