28.12.2021 - 23:28
|
Actualització: 29.12.2021 - 00:28
Ahir vaig llegir al diari que els governs dels països del G-9, han acordat un pla per a acabar amb la fam als països del Tercer Món. Aquests dirigents enviaran als pobles menys desenvolupats milions i milions d’euros per a afavorir-ne l’economia i així fer possible que la gent que deixava el país per la fam, no haja d’emigrar i puga viure dignament a la seua terra.
Ahir va ser notícia que, mentre la gent continue migrant, els estats acolliran els refugiats i aquelles persones que per diversos motius hagen de deixar el seu país.
Vaig llegir ahir que els dirigents del G-9 han signat un document per a acabar amb la indústria bèl·lica i que destinaran els diners que s’utilitzaven en la fabricació d’armes al desenvolupament dels pobles.
També vaig llegir que els estats de tot el món van signar un document que els compromet a posar fi a les guerres i a aturar l’amenaça nuclear.
Vaig llegir que el Primer Món subministrarà els vaccins necessaris, perquè totes les persones del Tercer Món puguen ser vaccinades.
Ahir va ser notícia que el govern espanyol i tots els partits de l’arc parlamentari van prendre les mesures necessàries per a localitzar les restes de les persones afusellades durant la guerra civil i en la dictadura i enterrades en cunetes, perquè així puguen tindre un lloc digne on poder ser recordades pels seus familiars.
Vaig llegir també que els governs de tots els estats sense excepció alliberaran dels centres penitenciaris els presos polítics i acolliran els seus exiliats, sense que hagen de patir cap mena de represàlia.
Una altra notícia d’ahir va ser l’acord que van signar els partits polítics espanyols de deixar de costat els insults, els exabruptes i les mentides en els debats parlamentaris.
Vaig llegir que els diputats i els senadors i els alcaldes de les grans ciutats, així com els membres del govern de l’estat i de les comunitats autònomes, es rebaixaran les assignacions per a cobrar el que cobraven abans d’entrar en política.
Vaig llegir que els bisbes valencians han presentat a la Conferència Episcopal Espanyola el Missal traduït per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per tal que siga aprovat i d’aquesta manera totes les parròquies valencianoparlants puguen celebrar l’Eucaristia en valencià.
També vaig llegir que els bisbes valencians han reconegut el paper tan important a l’Església de mossén Vicent Sorribes i del P. Pere Riutort, i per això han organitzat un homenatge a aquests preveres, així com al professor Sanchis Guarner, Avel·lí Flors, Enric Valor i Francesc Ferrer Pastor, membres de la Comissió Litúrgica de la Província Eclesiàstica Valentina, que amb el seu treball van fer possible l’aparició del Llibre del Poble de Déu.
Vaig llegir ahir que els bisbes del País Valencià estudien, finalment, la nostra llengua i també l’introduiran als seminaris perquè tant ells com els futurs preveres puguen celebrar la litúrgia en valencià.
Vaig llegir que el Sant Pare ha signat un decret pel qual estableix que el celibat per als preveres serà opcional. Al mateix temps, la Santa Seu ha reconegut la dignitat de les dones, que podran ser ordenades diaconesses.
Vaig llegir que, a partir de hui, els bisbes de l’Església seran escollits per les comunitats cristianes, de la mateixa manera que va ser elegit pel poble, entre molts d’altres, el bisbe Ambròs a Milà.
Ahir vaig llegir que els polítics del País Valencià han arribat a un acord per blindar la nostra llengua, perquè quede fora del debat polític i no s’utilitze mail més de forma partidista. Els mateixos polítics han aprovat la immersió lingüística per a afavorir el valencià, ja que, des de fa segles, es troba en situació d’inferioritat amb relació al castellà.
Vaig llegir que el rei Felipe VI aprovarà la celebració d’un referèndum per a posar a votació la monarquia, perquè els ciutadans espanyols puguen decidir si prefereixen un estat monàrquic o republicà.
També va ser notícia ahir que el govern de l’estat ha aprovat la celebració de referèndums d’autodeterminació (com defensava el PSOE abans), perquè les nacions de l’estat puguen decidir lliurement el seu futur d’una manera lliure i democràtica.
Ahir vaig llegir que el govern de l’estat i el Tribunal Suprem han anul·lat les causes penals contra el moviment independentista.
Vaig llegir ahir que els jutges i els magistrats, com demanava el papa, invertiran el rumb de les seues sentències per tal d’afirmar i defensar els drets dels més dèbils de la societat.
Vaig llegir també que el periodisme més groc ha aprovat deixar de banda la pràctica del xantatge, l’exhibicionisme i la manipulació que fins ara practicava.
Ahir va ser notícia, que l’Administració invertirà tot el que faça falta en Sanitat i augmentarà la ràtio de metges, infermers i auxiliars d’infermeria als hospitals i als centres d’atenció primària.
Vaig llegir també que l’ensenyament serà gratuït per a tots els xiquets i xiquetes per tal d’assegurar la igualtat d’oportunitats per a tots els jóvens.
Vaig llegir que les elèctriques han decidit de regular el preu de la llum i deixar de banda els preus abusius que hi havia fins ara.
Ahir era notícia que els membres del Tribunal Suprem espanyol i dels diversos Tribunals de justícia de les comunitats autònomes han acordat de despolititzar la justícia.
Vaig llegir que els llauradors, els pescadors i els ramaders seran reconeguts com a treballadors essencials i cobraran un preu just pel seu treball abnegat i no com fins ara que, treballant de sol a sol, no poden viure de les seues collites, dels ramats que tenen o del treball a la mar.
També vaig llegir ahir que els ancians que no poden viure amb la família tindran residències assequibles i per a tothom, perquè puguen viure amb dignitat.
Ahir vaig llegir que la llei de dependència arribarà a tothom qui la necessite, perquè els qui tenen una discapacitat puguen rebre l’ajuda que els fa falta.
Vaig llegir que les zones despoblades, malgrat la poca quantitat d’habitants, continuaran amb metge, farmàcia i escola perquè no queden abandonades.
També vaig llegir que el govern de l’estat i el del País Valencià han iniciat un pla per a recuperar els jóvens que han deixat la seua terra i han hagut de buscar el futur fora.
Vaig llegir que la ciutadania ha pres consciència del perill que suposa el canvi climàtic, i comença a viure d’una manera més sostenible. I que els ajuntaments reforestaran les zones incendiades.
Ahir vaig llegir aquestes notícies i me’n vaig alegrar molt, perquè amb aquestes decisions el món i l’Església serien una miqueta millor.
Però no m’havia adonat que ahir, 28 de desembre, era el dia dels Sants Innocents i, per tant, aquestes notícies, desgraciadament, no són veritat.