La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural està tramitant les sol·licituds als ajuts per a les obres de condicionament de camins rurals de l’exercici de 2018. Les ajudes, que s’aprovaran definitivament quan s’hagen presentat els projectes tècnics d’obres, beneficiaran en el cas de la Vall d’Albaida els ajuntaments d’Agullent, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Carrícola, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Otos i el Ràfol de Salem.

En total seran 88 els municipis que rebran aquestes subvencions, de 310 sol·licituds presentades, amb un pressupost de 5,4 milions d’euros.

El procés de selecció ha seguit un ordre de preferència de les sol·licituds, d’acord amb les bases reguladores, que tenen en compte la quantitat de població del municipi, les ajudes rebudes en els últims quatre anys, l’accessibilitat directa a les explotacions ramaderes i el coeficient de ruralitat, entre més aspectes.

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha indicat que les xifres suposen que ‘més d’un 28% de les sol·licituds es podran atendre en haver-se multiplicat per tres els fons disponibles per als ajuts d’aquest exercici, fet que suposa tres vegades més que l’any passat’. En la convocatòria de 2017, la primera des que el 2009 es van recuperar aquests ajuts, es van presentar al voltant de 300 sol·licituds, de les quals només se’n va poder atendre el 10%.

A aquests ajuts hi poden accedir els municipis i entitats locals menors que tinguen atribuïdes competències en matèria de construcció, millora i adequació de camins rurals. En concret, són subvencionables totes les obres que signifiquen una millora permanent de la superestructura dels camins rurals, amb ferm asfàltic, formigó o material granular.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb