Fins el 30 de gener és obert el període d’inscripció en el programa Jove Oportunitat de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que hagen abandonat la formació de manera prematura i que es troben sense faena.

La tramitació s’ha de fer a l’Oficina de Promoció Econòmica, al Departament d’Educació de l’Ajuntament o a l’Oficina Jove per entrar en la segona fase d’elecció que constarà d’entrevistes personalitzades.

Les sessions formatives constaran de dinàmiques grupals i tallers, activitats i excursions, entre les quals hi haurà estades en albergs juvenils i visites a empreses per conèixer els sectors més importants i possibles eixides laborals. Dins els tallers ordinaris es faran xerrades a càrrec de professionals que pertanyen a diversos àmbits que acompanyaran els alumnes en el procés de reflexió sobre les opcions i possibilitats per millorar la seua realitat i ocupabilitat.

Els participants en el programa obtindran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ. Posteriorment, hi haurà jornades de retrobament per conèixer-ne l’evolució.