L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert una nova convocatòria del programa Ontinyent Rehabilita destinat a la rehabilitació d’immobles. En aquesta ocasió compta amb un pressupost inicial de 200.000 euros, que es podria ampliar ‘en cas que hi haja molta demanda’, tal com han explicat fonts municipals.

Les ajudes del programa poden arribar al 50% (o més, en casos excepcionals) i d’un màxim de 15.000 euros per cada projecte de rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocaments, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços en l’àrea de Rehabilitació Urbana, que correspon al conjunt històric de la Vila, el centre històric Raval-Poble Nou i la zona del camí dels Carros-Cantereria. En el cas de l’eliminació de barreres i d’estalvi energètic, les ajudes s’estenen a tot el nucli urbà.

Les ajudes també contemplen reforços estructurals o la substitució de l’estructura per a les rehabilitacions; les substitucions d’instal·lacions de lampisteria; de sanejament; d’instal·lacions elèctriques; tractament de murs i sòls per a reduir la humitat; i treballs per a substituir o eliminar materials que contenen amiant.

Fins el 17 de maig podran sol·licitar aquestes ajudes les persones o entitats propietàries dels immobles objecte d’actuació i les comunitats de propietaris, així com els arrendataris o usufructuaris d’immobles amb autorització del propietari.

Des de 2015, el programa ha subvencionat amb 1,4 milions d’euros rehabilitacions i més actuacions de 242 sol·licituds.