El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la nova convocatòria d’ajudes destinades a projectes d’inversió per a impulsar operacions que milloren la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la qualitat de vida de territoris rurals, d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu dels grups d’acció local LEADER.

Som Rurals, el grup d’acció local que agrupa 41 municipis de la Vall d’Albaida, la Safor i la Costera, gestionarà un milió d’euros d’aquestes subvencions, per a les quals s’ha obert ja el termini de sol·licituds que acabarà el 15 de setembre vinent.

Les subvencions es dedicaran a inversions per a la creació i millora d’empreses d’activitats no agrícoles, o a les de la indústria agroalimentària per a la transformació i comercialització de productes agrícoles, ramaders i d’alimentació.

Una tercera línia es dedicarà als serveis bàsics i la renovació de poblacions, amb ajudes per a la creació, millora o ampliació d’infraestructures a petita escala, incloses les inversions en energies renovables i l’estalvi energètic, i les de les infraestructures passives per a xarxes de banda ampla. També per a inversions en serveis bàsics locals per a la població rural, les inversions per a ús públic en infraestructures recreatives, informació turística i infraestructures de turisme a petita escala, i per a la realització d’estudis i inversions vinculats al manteniment, la recuperació i la rehabilitació del patrimoni cultural i natural de les poblacions. Finalment, es contemplen també ajuts en el cas d’inversions per al trasllat d’activitats i la transformació d’edificis o altres instal·lacions situats prop o dins els nuclis de població rural, a fi de millorar la qualitat de vida o els resultats mediambientals d’aquests nuclis.

D’aquestes subvencions es podran beneficiar persones físiques, microempreses, pimes, entitats locals i entitats sense ànim de lucre d’algun dels municipis del grup Som Rurals, o que vulguen traslladar la seua activitat o fer inversions en algun d’aquests municipis. En el cas de la Vall d’Albaida, els municipis que en formen part són Atzeneta d’Albaida, Alfarrasí, Aielo de Rugat, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montitxelvo, Otos, el Palomar, Pinet, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sant Pere i Terrateig.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.