5.245 és el nombre d’ontinyentines i ontinyentins que van confiar en el Compromís encapçalat per Mónica Oltra com a primera força política d’Ontinyent en les eleccions autonòmiques de 2015. Un suport clar i rotund per fer possible el canvi polític a la Generalitat Valenciana després de 20 anys de governs del PP. Uns mesos més tard, la candidatura a les eleccions generals liderada per Joan Baldoví, diputat de Compromís, junt amb altres partits de l’espai progressista democràtic, va aconseguir d’ampliar el suport social sumant més de 6.000 sufragis a la nostra ciutat. Una forta base social favorable al Compromís del govern Valencià amb avenços importants per al benestar de la ciutadania d’Ontinyent.

El 2019 volem i podem sumar més suports. A punt de complir-se quatre anys de les eleccions autonòmiques celebrem, per fi, l’obertura a Ontinyent de la residència per a persones amb discapacitat gestionada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la vice-presidenta Mónica Oltra, al cap d’anys d’incompliments. S’han destinat 2 milions d’euros de la Conselleria d’Economia Sostenible a la millora dels polígons industrials de la nostra ciutat. Amb Rafa Climent com a Conseller d’Economia i Enric Nomdedéu com a secretari d’Ocupació de la Generalitat, s’han invertit molts recursos per impulsar una primera oportunitat laboral a més de  40 persones joves d’Ontinyent en cadascuna de les edicions del programa Avalem Joves, així com noves oportunitats per a persones més grans a través del programa Avalem Experiència. En matèria educativa, s’han creat aules per a alumnes de 2 anys en totes les escoles públiques d’Ontinyent, s’han duplicat les beques de menjador i la majoria de les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar ja no han de pagar els llibres de text gràcies a la Xarxa Llibres, una iniciativa de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà. De la mateixa manera, el reconeixement del patrimoni cultural ontinyentí no té precedents: s’han declarat Bé d’Interès Cultural la Baixada del Crist i les Ambaixades de les nostres Festes de Moros i Cristians, així com el Cant dels Angelets, les nostres societats musicals i diverses campanes dels nostres campanars. Tot això i molt més s’ha aconseguit en només quatre anys, malgrat el desastre heretat per la nefasta gestió i ruïna econòmica dels governs anteriors.

Per descomptat, també hi ha coses millorables, però ja hem encarrilat el tren i ara cal augmentar-ne la velocitat, sense pressa però sense pausa. La gestió del govern Valencià i la sensibilitat mostrada amb les necessitats d’Ontinyent avala la solvència de Compromís per a la millora de la vida quotidiana de les persones. Mai abans, ni amb governs monocolors del PP ni del PSOE, s’havien fet o iniciat tants projectes importants per a la capital de la Vall d’Albaida. Per això, el nostre objectiu principal per al 2019 és d’ampliar el suport ciutadà al nostre compromís a nivell de país i rellançar un Compromís per Ontinyent capaç de liderar les polítiques del Botànic al nostre ajuntament.

La nostra prioritat principal és aprofundir en la creació de més i millor treball per a les ciutadanes i ciutadans d’Ontinyent. Per això, ens comprometem a prestar més atenció a la concessió de llicències d’activitat, tant per agilitzar l’inici de noves activitats econòmiques com per impulsar la contractació dels col·lectius d’aturats que es troben més cronificats: joves, dones i homes de més de 45 anys. Una mesura viable que s’està efectuant a municipis del País Basc, mitjançant processos de negociació amb empreses mitjanes, dirigida a oferir oportunitats laborals a moltes persones actualment en situació de vulnerabilitat que podrien reconstruir els seus projectes de vida.

De la mateixa manera, volem destinar recursos a la rehabilitació d’immobles en el centre històric de la ciutat, amb l’objectiu de crear un parc d’habitatge públic de lloguer assequible i una agència municipal per regular el mercat de l’habitatge. Així és com volem ajudar les famílies que tenen pocs recursos i les persones joves a poder viure a Ontinyent.

Cal una nova política de seguretat ciutadana. Tant des de la regidoria com des de la batlia que té la responsabilitat de Seguretat Local, millorarem la coordinació entre els diferents cossos de seguretat, i aprofundirem en l’establiment de dispositius de vigilància i investigació exhaustius contra el crim organitzat. Tot esforç és poc per acabar amb els robatoris en casetes, pisos i comerços.

Per fer-ho, tenim un equip preparat. Som fills i filles de les places del nostre poble. Parlem de la ciutat que volem viure i deixar en herència a les generacions que vindran. Som un equip sòlid de gent apassionada per Ontinyent, amb experiència en el teixit associatiu estudiantil, cultural, juvenil o esportiu. Tenim un peu en el compromís polític i l’altre en les nostres realitats laborals, acadèmiques i socials. Això ens dóna una perspectiva realista de què necessita Ontinyent.

Ho hem dit i ho repetim: volem sumar totes les persones que aposten per un Ontinyent amb Futur sense demanar carnets. L’únic carnet important són les ganes de treballar per una ciutat econòmicament pròspera, socialment justa i inclusiva, sostenible, participativa, diversa, oberta a la comarca i al món, capdavantera en cultura i patrimoni, orgullosa de les seues tradicions, esportiva i dinàmica. Un Ontinyent en equip que s’esforce més i millor per acollir nous projectes de vida. Amb il·lusió, valentia, trellat i humilitat, Ontinyent amb Futur rellançarà el compromís per la ciutat.

Nicolau Calabuig i Serna · Candidat a les Primàries de Compromís a la batlia d’Ontinyent

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.