La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha aprovat definitivament el projecte bàsic per al desdoblament de la carretera CV-60 entre l’Olleria i Terrateig, amb una inversió de 65 milions d’euros, que la convertirà en autovia entre l’enllaç amb la A-7 i el tram ja duplicat en les proximitats de Terrateig, en 23,100 quilòmetres entre tots dos extrems.

El conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, ha subratllat la importància d’aquest projecte per a ‘vertebrar les comarques centrals, en millorar la mobilitat dels veïns i veïnes d’aquesta zona i dels molts turistes que la visiten’ i ha ressaltat l’increment de la seguretat viària. El projecte també contempla l’execució d’un tram de 13,300 km de carril bici de 3 metres d’amplària amb el qual es donarà continuïtat al CR-60, segons ha informat la Generalitat.

Actualment, la CV-60 té tres trams amb diferents seccions. El primer tram, des de l’Olleria fins a Terrateig, presenta una calçada única, amb un carril per sentit amb control d’accessos i enllaços a diferent nivell.

El segon, des de Terrateig a Palma de Gandia, presenta secció d’autovia, amb calçades separades, i l’últim, des de Palma de Gandia fins a la CV-680 presenta una calçada única i no existeix connexió directa d’aquest eix amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa que conformen l’autopista AP-7 i la carretera N-332.

L’actuació prevista per la conselleria en el projecte bàsic aprovat, juntament amb el projecte bàsic actualment en redacció de connexió de l’autovia CV-60 amb la N-332 en el tram Palma de Gandia-Gandia, millorarà la connexió de les comarques de l’interior, mitjançant un viari d’alta capacitat, amb el corredor costaner conformat per l’AP-7 i la N-332.

El tram d’autovia projectat connectarà amb la xarxa viària de l’entorn per mitjà dels enllaços existents en l’actualitat, que hauran de ser remodelats en alguns casos en els accessos a l’Olleria i o Alfarrasí i Montaverner.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.