L’Ajuntament d’Ontinyent, la Diputació de València i la Generalitat destinaran 150.300 euros, a través del Pla d’Ocupació de les Administracions Públiques, a crear vint-i-sis llocs de treball de cinc mesos i trenta hores setmanals amb un salari mensual mínim de mil euros. El pla està cofinançat per les tres institucions a parts iguals.

Els veïns de la ciutat que poden acollir-se a aquest pla d’ocupació són els menors de 25 anys o majors de 45, i els aturats de llarga duració que hauran d’estars inscrits com a demandants de faena en el SERVEF des d’abans de l’1 de juny que no reben cap percepció econòmica pr desocupació. Els contractes es faran a finals de setembre o primers d’octubre.

thumb_474__4 (2)

Els aspirants hauran de tenir també un perfil que s’ajuste a algun dels llocs ofertats, els quals ha detallat el regidor de Personal, Joan Sanchis. Així, hi ha una plaça per a un enginyer tècnic industrial i una per a un arquitecte superior per a l’Oficina Tècnica que treballaran en la redacció de projectes per a sol·licitar subvencions. Es contractaran també quatre auxiliars administratius destinats a serveis socials, biblioteques i a l’àrea administrativa, i un monitor-dinamitzador per a col·laborar en la preparació d’activitats i campanyes.

A més, es crearan dues brigades. Una de Serveis Municipals formada per dos oficials pintors i tretze oficials d’obra; l’altra serà una brigada forestal amb un oficial d’obra i capataç forestal i dos operaris forestals destinats a tasques de servicultura i regeneració de les serres.

Sanchis ha aprofitat la presentació del pla per a recordar altres iniciatives municipals de creació d’ocupació, com el taller Ontinyent, Turisme i Sostenibilitat, el taller d’ocupació de Tortosa i Delgado amb què es preveu contractar trenta persones, i els programes Encorp i Salari Jove que ocuparan cinc persones. A més, ha explicat que tot i que el programa permet contractes de dos mesos i vint hores setmanals, amb més llocs de faena, el govern local ha prefeit de fer-ne menys però ‘amb unes condicions dignes de treball i salari’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.