Ontinyent educa

  • «Des del Govern d'Ontinyent considerem necessari de promoure l'educació on els valors de justícia i igualtat entre dones i homes siguen la base per fomentar el desenvolupament científic, econòmic i social.»

Óscar Borrell
09.09.2019 - 15:16
Actualització: 09.09.2019 - 17:16
VilaWeb

En les setmanes vinents, 10.000 persones començaran a Ontinyent el curs escolar 2019-2020 des d’Infantil fins a la Universitat.

Ontinyent és una ciutat preocupada i ocupada per l’educació formal a través dels diversos centres educatius, com també de la no formal amb l’èxit de participació dels campaments d’estiu de les associacions juvenils de la nostra ciutat. Aquests dos vessants configuren la identitat i donen significat a la vida per a seguir construint ciutat, seguir construint l’Ontinyent del futur.

L’educació, com he sentit a dir al batle Jorge Rodríguez moltes vegades, no es limita a la infància, sinó que és un procés que s’ha de dur de manera continuada al llarg de la nostra vida. En un moment en què disposem de totes les facilitats tecnològiques per a aprendre no podem deixar escapar cap oportunitat d’ampliar el nostre coneixement. Hem de recordar sempre les paraules de José Mújica, president de l’Uruguai, qui deia: ‘Vamos a invertir primero en educación, segundo en educación, tercero en educación. Un pueblo educado tiene las mejores opciones en la vida y es muy díficil que lo engañen.’

És per això que considerem que l’educació és més que un dret. És una de les claus del segle XXI i una condició sine qua non per a participar plenament en la societat. Des del Govern d’Ontinyent considerem necessari de promoure l’educació on els valors de justícia i igualtat entre dones i homes siguen la base per fomentar el desenvolupament científic, econòmic i social.

La formació comença a Ontinyent a través dels centres educatius. Als centres d’educació especial, infantil, primària i secundària acudiran més de 5.300 xiquets i xiquetes amb tota la il·lusió i l’alegria de tornar a veure les amistats deixades el juny passat. Perquè aquest encontre estiga ple de goig, l’Ajuntament d’Ontinyent ha treballat aquestes setmanes fent diverses reparacions perquè les nostres instal·lacions estiguen en perfecte estat de cara al curs nou. A més estem molt contents de les últimes obres que s’han portat a terme, com el condicionament de les pistes esportives i una nova coberta en el CEIP Bonavista, el canvi de finestres i condicionament tèrmic en el CEIP Martínez Valls i la rehabilitació de coberta, sistema elèctric i nou ascensor en el CEIP Vicente Gironés. Uns centres que, a més, volem que estiguen plenament adaptats a l’educació del segle XXI, cosa que aconseguirem gràcies als més de 20 milions d’euros assignats per la Generalitat Valenciana dins el Pla Edificant.

El CEIP Carmelo Ripoll és el primer col·legi on s’acabaran les millores de les instal·lacions. Per fi, l’alumnat podrà estudiar sense tindre amiant al gimnàs i on també s’ha millorat l’aïllament tèrmic garantint així més eficiència energètica. Aquesta obra desenvolupada íntegrament per l’Ajuntament d’Ontinyent és una de les moltes actuacions que veurem iniciar-se en els mesos vinents als diversos centres de la ciutat.

A banda d’aquestes inversions que ja han arribat a Ontinyent, el Govern continua treballant perquè noves inversions arriben a la ciutat. Continuem demanant el que és just per a Ontinyent i ho continuarem fent a totes les àrees que configuren el Govern. En matèria educativa, és just que hi haja una reforma integral del conservatori, però també és just que la capital de la Vall d’Albaida dispose d’un emplaçament de l’Escola Oficial d’Idiomes permanent. Estem treballant incansablement perquè Ontinyent tinga tots aquells serveis que els ontinyentins i ontinyentines mereixen i on l’Educació juga un paper fonamental i com diu el Premi Nobel d’Economia, Heckman: ‘És més rentable invertir en educació que invertir en la borsa.’

En aquesta idea de formació continuada al llarg de la vida, la presència del Campus d’Ontinyent és fonamental. En aquest curs, més de 1.000 joves l’han escollit per a formar-se en Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses, Mestre d’Educació Infantil i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Ontinyent disposa d’un campus on la Universitat de València ha invertit els darrers anys quatre milions d’euros. Es tracta, per tant, d’un campus consolidat on no sols els més joves, sinó també els nostres majors poden aprendre a través del programa UniSocietat; un programa que demostra que no hi ha un límit d’edat per a aprendre així com la valuosa contribució que les persones majors fan a la societat. Ells i elles guarden a través de la seua experiència els nostres valors culturals i la nostra història com a poble. Una història que des del Govern valorem i per això a partir del 9 d’octubre celebrarem el 775 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial, com bé va anunciar el batle d’Ontinyent.

Recordar la nostra història i la nostra cultura és fonamental per a no oblidar qui som com a poble en aquest camí que estem creant cap a l’Ontinyent del futur. L’Ontinyent que volem és just, on la igualtat siga real i on totes les persones tinguen oportunitats per al desenvolupament social. El nostre futur com a persones en societat, per tant, depèn en gran manera dels aprenentatges i coneixements que adquirim en la nostra formació a l’escola i a través també dels agents socials que contribueixen amb els seus programes a fer d’Ontinyent una ciutat educadora.

Moltes gràcies a totes les persones que treballen per l’educació a Ontinyent i vos desitgem un curs ple d’èxits i moments d’aprenentatges significatius.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any