Ontinyent licita la redacció del projecte de construcció d’un edifici de dotze habitatges a la Vila

VilaWeb
Redacció
28.01.2021 - 10:02
Actualització: 28.01.2021 - 11:02

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el plec de condicions per a la contractació de la redacció del projecte d’obra de construcció d’un edifici de dotze habitatges al barri de la Vila, amb un pressupost base de licitació de 125.139,68 euros. El termini de presentació d’ofertes acaba el 15 de febrer vinent.

En un comunicat, el consistori ha detallat que després de la licitació de la redacció del projecte de l’obra de l’edifici es convocarà la de la redacció del projecte de la intervenció entre el carrer de Callarís i el de la Trinitat, que espera aprovar en el ple d’aquest dijous.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, ha explicat que ‘es tracta de dos passos previs a la redacció dels dos projectes que donaran compliment a la sentència del conveni incomplit per l’antic Institut Valencià de l’Habitatge, que suposarà una inversió de tres milions d’euros de la Generalitat els pròxims anys. És una actuació complexa, que requereix molts tràmits com la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que vam aprovar la tardor passada, l’adquisició dels habitatges actuals en ruïna i la redacció dels projectes d’obra, el de l’edifici nou i el de la  reurbanització de l’espai entre el carrer de Callarís i el carrer de la Trinitat, que és el que tirem avant ara’.

L’edifici tindrà dotze habitatges d’ús familiar residencial, i es construirà sobre una parcel·la triangular d’aproximadament 775 m² i un costat màxim de 50 metres, on es crearà un conjunt edificat amb una mitgera destinat a habitatges amb una alçada màxima de quatre plantes sobre rasant i una de soterrani o semisoterrani on es preveu de construir un aparcament per a residents, adaptat al pendent de les voreres.

El ple d’aquest dijous també votarà el projecte d’actuació al tram comprés entre l’accés a la Vila des de la plaça Major fins a la paral·lela del carrer de les Roses, un espai que serà demolit i enjardinat per a crear un accés amb poc pendent fins a la plaça de la Trinitat, i que preveu de destapar el llenç de la muralla.

La previsió, segons la informació municipal, és que els tràmits previs i la redacció dels projectes d’obra estiguen a punt enguany, i que l’execució dels projectes es faça els pròxims anys següents. Les intervencions prèvies s’executaran  amb els 250.000 euros ja ingressats de la Generalitat, que segons el conveni signat concentrarà la major part de la inversió en 2022 (1.500.000 euros) i 2023 (1.226.000 euros).

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes