La tertúlia proscrita

Ontinyent millora de 375.000 euros les obres del Pla d’Inversions de la Diputació

VilaWeb
Redacció
28.12.2015 - 00:09
Actualització: 28.12.2015 - 01:09

El Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València va adjudicar 1,3 milions d’euros a la ciutat d’Ontinyent, que l’ajuntament va acordar de destinar a 9 projectes d’obres. Ara, l’equip de govern municipal ha informat que ha aconseguit que les empreses encarregades de les obres adjudicades aporten millores als projectes inicials.

D’entre les 9 obres, en destaquen tres pel pressupost a invertir: la urbanització del carrer de Martínez Valls, en el tram entre Pintor Segrelles i Dos de Maig, amb un pressupost de 719.882 euros; les obres dels vestidors del poliesportiu recollides en la campanya ‘Ontinyent Participa’ pressupostades en 217.000 euros; i la primera fase d’intervenció en la Casa Barberà per adequar-la com a espai públic, amb un pressupost de 139.000 euros.

Les empreses adjudicatàries d’aquestes obres han presentat a l’ajuntament millores al projectes inicials valorades en 373.000 euros, de les quals se’n beneficiarà la ciutat, tal com han informat des del consistori. D’aquesta manera, amb el mateix pressupost inicial, als treballs previstos en el carrer de Martínez Valls s’afegiran la instal·lació d’una nova xarxa per a l’evacuació d’aigües pluvials i de jardineria (32.375€), la renovació de la senyalització vertical, la instal·lació de nous elements de mobiliari urbà, i la renovació de les voreres del carrer de José Simó Marín.

D’altra banda, a les obres previstes als vestidors del poliesportiu se sumaran la pavimentació del carrer 1, format per l’eix de circulació des del punt inicial, passant per la intersecció al voltant de la pista d’atletisme amb la rampa que ascendeix a les pistes de tennis, frontó i poliesportives, fins a l’accés a la piscina. A més, es pavimentarà el carrer 2, que entra en la pista de basquet i poliesportiva, fins a la intersecció amb el carrer transversal; i s’adequarà l’habitació per a atenció sanitària de la piscina.

Quant a la Casa Barberà, a més de la recuperació prevista del pati per a usos públics, es recuperarà la imatge exterior de la torre-mirador,   s’eliminarà la solera de formigó i s’estendrà sorra a les edificacions annexes i a l’antic taller de la fusteria, i es recuperarà la pedra original del mur de maçoneria en el tram del carrer de la Muralla.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any